Varázslatos körutazás Macedóniába az Ohridi tó a Matka-kanyon és Szkopje nevezetességeihez

Utas-baleset biztosítás a kint tartózkodás idejére kedvező áron köthető nálunk.

Rövid leírás:

1. nap Indulás 2019.szeptember 12-én késő este Békéscsabáról a Szarvasi úti Tesco parkolóból. Határátkelés: Tompai határátkelő.
Reggeli órákban érkezés Macedónia fővárosába, Szkopjeba.
Európa legfurcsább fővárosaként emlegetik, hiszen folyamatos megújuláson megy keresztül. Ma már nemcsak török óvárosát és a Balkán legnagyobb bazárját keresik itt a turisták, hanem Teréz Anya Emlékházát is. Gyalogosan megtekintjük a város legfőbb nevezetességit. A legrégebbi hídat, az úgynevezett Kőhidat, a Bazárt, Mustafa Pasa mecsetet, Terézanya emlékház, Erőd, Régészeti múzeumot.
Kora délután folytatjuk utunkat az Unesco világörökség részét képező Matka-kanyonhoz. Itt lehetőség van csónak bérlésére, illetve gyalogos san az ösvényen a Canyon bejárására.
Este szálláshely elfoglalása közvetlenül az Ohridi-tó partjàn. A hotelben vacsora.

2. nap jó idő esetén lehetőség van strandolásra, A szálloda saját stranddal rendelkezik.
Hajó kirándulás a Szent Naum kolostorhoz. körülbelül ami egy 5 órás program lesz. A Kolostornál is van fürdőzési lehetőség.
Ohridi gyalogos városnéző program: antik színház, Szent Szófia székesegyház, Sámuel erőd, Kaneoi Szent Jovan templom, Szent Panteleimon templom, Hadzsi Turgut dzsámi, Zeynel Abidin pasa dzsámi, Ohridi stég sétány pallókon lehet sétálni a tóban. A hajójegy körülbelül 20 € / fő.

3. nap reggeli után lehetőség van még a kimaradt nevezetességek megtekintésére Ohridban.
Ezt követően a délelőtti órákban hazaindulás. Érkezés a felszállási helyekre a késő esti órákban.

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem tartalmazza! Az utazáshoz érvényes személyigazolvány szükséges!