Utazás a meseszép osztrák ékszerdoboz, HALLSTATT városába

Rövid leírás a programról:

Indulás Szegedről a rókusi krt-i Tesco parkolóból 09.05-én este 21.30-kor.
Utazásunk során elsőként Bad Ischl történelmi fürdővárosba érkezünk. Bad Ischl-ben található Ausztria legrégebbi sós fürdője. Ferenc József császár itt tartotta eljegyzését is Sissi-vel 1853-ban. Nászajándékul építtette Zsófia Nagy hercegnő, a császár édesanyja a ma is látogatható Császárvillát (Kaiservilla). A város másik nevezetessége a Lehár-villa.
A fürdőváros megtekintése után Ausztria egyik “ékszerdoboza”, Hallstatt városába folytatjuk utunkat. Az adventi időszakban egy igazán különleges élmény a város. A Hallstatter See partján fekvő kisváros neve a “só helye”. Az 1.000 lélekszámú városka a tó és a magasan kiemelkedő hegyek közé szorítva a hely hiánya miatt nem növekszik, így a régi bájával fogadja látogatóit. A város érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. Érdemes megtekinteni a gótikus templomát, melynek három különösen szép szárnyas oltára van.
Hallstatt további nevezetessége a világ legrégebbi ismert sóbányája. 2002-ben Hallstatt városát UNESCO világörökség részévé nyilvánították.
Siklóval fel lehet jutni a sóbányához. A sikló alsó állomása nincs messze Hallstatt belvárosától, könnyű sétával elérhető. Nagyon meredek, lejtése átlagosan 73,70 %. Fent található a Rudolf-torony is , ahová egy panoráma hídon jutunk el.
A város bizarr nevezetessége a templom kertjében található a teraszos temető, melyben a halottak maradványait 10 évente kiássák, majd koponyájukat kifehérítik. A koponyákat festett virág- és babérkoszorúkkal ékesítik, majd a fehér “homlokra” gót betűkkel vésik fel a elhunyt nevét. A templom melletti sziklafalba vájt Csontház így őrzi a város halottainak földi maradványait.
Tervezett hazaindulás: 19.00 órakor

Érkezés a délelőtti órákban a kiinduló helyekre.

Fakultatív program:- mely külön fizetendő
– sóbánya belépő 32€/fő),
– hajókázás 10€/fő
– parkolás 1€/fő

Utas-baleset biztosítás a kint tartózkodás idejére kedvező áron köthető nálunk.