Tulipánok-Sárkányok-Óriás fánkok

☎️Elérhetőség:  info@kiruccanok.hu email-címen vagy +36 70 674 5159 vagy a 06-70-633-4240 telefonszámon Molnár Katalinnál! Online weboldalunkon: www.kiruccanok.hu
👉Nyitvatartás: H-P 09.30-16.30
 
Utazáshoz érvényes személyigazolvány és Uniós Covid igazolvány szükséges. 
Minden oltási típus elfogadott! 
 
Hajnali indulás Szeged Rókusi körúti Tesco parkolóból. Tervezett indulás 02.00 óra. 
Folyamatos utazás rövid mosdó szünetekkel. Reggeli órákban megállunk Trojaneban a híres óriás fánkozónál. Ezt követően érkezünk meg Volcji Potok Arboretumba, mely Szlovénia leglátogatottabb parkja. A hegyekkel körülvett Volčji Potok Arborétumot a nyilvánosság számára 1952-ben nyitották meg, korábban része volt a Souvan családi birtoknak.
A 80 hektáros botanikus kert igazán nagy kuriózum a maga nemében: népszerűségét az utóbbi években nagy sikerrel megrendezett tavaszi virágkiállításainak. Áprilisban csodálható meg a tulipánkiállítás, ez idő alatt hozzávetőleg kétmillió tulipán bontja ki szirmait. 
Továbbá több, mint 2500 különböző fajta fa és cserje él itt, melyek egyben oktatási célt is szolgálnak. Emellett kisebb romantikus kertek, tavak – tele kilós halakkal –, hidak is keresztezik utunkat. Mintegy 4 óra alatt kényelmesen bebarangoljuk a látnivalókat, de van, aki kisvonaton utazva gyönyörködik a francia és angol stílusban kialakított kertek látványosságaiban.
Az arborétum egyébként gyerekes programnak is kiváló. Kitűnő játszóterek vannak és egy kisebb várrom is. A délután hátralévő részét pedig Szlovénia fővárosában Ljubljanában töltjük el. Gyalogosan bejárjuk a legfőbb nevezetességeket és szabad program keretében lehetőség lesz ebédelésre. Késő délután hazaindulás.
Online jelentkezés