Sorrentó-Capri-Amalfi part 🇮🇹Nápoly-Capri-Pompei-Vezúv-Positano🇮🇹

Rövid leírás a programról:

1. Nap: 2020.06.04 (csütörtök)
Elutazás a éjszakai órákban Szegedről. Szlovénián át utazva.

2. Nap 2020.06.05.(péntek)
Útközben pihenés Padova belvárosában, gyalogosan felfedezzük a Piazza dei Signorit, a piacot és a Szent Antal bazilikát, mely az egyik legnagyobb Zarándokhely. A kora esti órákban megérkezünk Montecatini Terme városába. 

3.Nap: 2020.06.06. (szombat) Nápoly
Reggeli után folytatjuk az utazásunkat Nápolyba. A város történelmi városközpontja, mely 1700 hektáros területével Európában a legnagyobb történelmi városközpont, a Világörökség része. Számos történelmi műemlékének köszönhetően Nápolyt “élő múzeumnak” is nevezik. Nápoly a pizza szülőföldje, a világ legelső pizzériája, az 1830-ban nyitott itt meg. A városban megtekintjük legfontosabb nevezetességeket. A Dóm nagyszerű gótikus épületében leróhatjuk tiszteletünket Nápoly védőszentjének(6€belépő) majd megtekintjük a Castel Nuovot, a Királyi Palotát belépő ára: 6 €/Fő, a San Carlo színházat stb. Szabad program keretében lesz lehetőség vásárlásra és ebédelésre. Megvásárolhatjuk a szerencsehozó corno-t(kürt)is,amely környékén élők szerint képes megvédeni a gonosztól. Az igazi corno kézzel készített, és piros színű, ajándékba kell, hogy kapjuk. Délután Folytatjuk tovább utunkat a Sorrentói-félszigeti szállásunkra.

4. Nap: 2020.06.07. (vasárnap) Capri szigete.
Fakultatív kirándulási lehetőség belépő ára: 55€/fő).A csodálatos sziget, Capri vitathatatlanul Olaszország, sőt, Európa egyik leggyönyörűbb helye. A Szirének Földjén járva hajókirándulásra indulunk, a nápolyi öböl leglátogatottabb szigetére Caprira. Megtekintjük az Axel Munthe villát. Lehetősèg van libegővel felmenni a sziget legmagasabb pontjára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Nápolyi-öbölre.Délután szabadprogram. Érdemes megkóstolni a citromos csokoládét és a helyi limoncellot. Visszautazás a sorrentói kikötőbe a kora esti órákban. Látogatás a sziklás. (Ár: 55 EUR/fő)

5. Nap: 2020.06.08. (hétfő) Positano-Amalfi-Ravello.
Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív kirándulás. A világ egyik legszebb panoráma útjának felfedezésére indulunk. Útközben rövid megálló Positano elbűvölő városa felett, egy kilátópontnál. Fotózás, a világ egyik legtöbbet fényképezett kisvárosa felett, majd továbbutazás. Érkezés Amalfiba. A Szent András Dóm megtekintése után rövid szabadidő, majd utazás a szintén a Világörökséghez tartozó festői kisvárosba, Ravelloba, mely gyönyörű kerámiáiról is ismert. Ravello az Amalfi-part többi híres településével ellentétben nem a tengerparton fekszik, így egy kis kanyargós hegyi úton jutunk majd el a 350 méter magas Monte Torellóra. A Villa Rufolo buja kertjéből fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk. Rövid szabadidő, majd visszautazás a szállásra a kora esti órákban. (Belépő ára: 20 EUR/fő)

6. Nap: 2020.06.09. (kedd) Pompei-Vezúv Reggeli után szálláshely elhagyása.
Mai programunk első állomása Pompei, ahol a Kr.u. 79-ben elpusztult romvárosban helyi idegenvezető kíséretében járhatjuk végig az ásatásokat. (Ár: 35EUR/fő). A Vezúv pusztításának nyomait fedezhetjük fel itt, ahol minden megtalálható, ami egy korabeli városban létezhetett. Színház, amfiteátrum, közfürdők, magánházak és bordélyok mesélnek az egykor itt élők mindennapjairól. Az elhunyt emberek hamuval betemetett körvonalai alapján gipszből kiöntött szobrok készültek. Programunk végeztével, utazás a „Pokol kapujához” a ma is működő Vezúv kráteréhez. Lehetőség a Vezúv kráterének megtekintésére, majd utazás a tranzit szállásra. Vezetett túra 10€/fő.

7. Nap: 2020.06.10. (szerda)
A kora reggeli órákban megkezdjük hazautazásunkat. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, éjszakai érkezés a felszállási helyekre.

Kint tartózkodásunk idejére kedvező utas és baleset biztosítás köthető utazási irodánknál és kollégáinknál!