Rózsafesztivál Bulgáriában

☎️Elérhetőség:  info@kiruccanok.hu email-címen vagy +36 70 674 5159 vagy a 06-70-633-4240 telefonszámon Molnár Katalinnál! Online weboldalunkon: www.kiruccanok.hu
👉Nyitvatartás: H-P 09.30-16.30
Az utazáshoz érvényes személyi igazolvány szükséges és EU-s covid igazolvány,melyet a Kormányablakban kérhetnek személyesen vagy Ügyfélkapun keresztül tudnak letölteni.
Minden oltás típus elfogadott.
Indulás 06.03-àn, péntek késő este Szeged rókusi krt-i Tesco parkolóból.
06.04. Szombat Reggel érkezés Bulgária fővárosába, Szófiába.
Gyalogosan megtekintjük a legfőbb látnivalókat.
Például: Alekszander Nevszki-székesegyház , Hölgy piac: Szófia legnagyobb szabadtéri piaca 140 évnél is idősebb. A gyümölcs-, zöldség-, hús- és pékáru kínálat mellett sok a szuveníres is.
Szófiának nincs nagy folyója, a város két híres hídja kicsi, sekély vízfolyások fölé épült: a Sas-híd a Perlovszka folyón, az Oroszlán-híd pedig a Vladajszka folyón ível át. Megtekintjük a  nemrég szépen felújított Vitoska Szófia fő sétálóutcája számos üzlettel, étteremmel, kávézóval és szórakozóhellyel. És nem utolsó sorban lenyűgöző kilátással: az utca pont a Vitosa-hegység legmagasabb csúcsaira néz, innen a neve is. Szent György templomot , Largot, Vásárcsarnokot. Meglepetés programmal is készülünk! 🎁
Szabadprogram keretében ebédelèsi lehetőség.
Utána folytatjuk utunkat Kazánlak környéki szálláshelyünkre. A szálláshelyen wellness is működik.
06.05. Vasárnap Reggeli után utazás a Rózsàkföldjére.
Résztveszünk rózsa olaj főzésen, meglátogatjuk a rózsák múzeumát, rózsa szedés, fesztivál felvonulás megtekintése.
Ez Bulgária legnagyobb felvonulása, több mint 3000 résztvevővel csatlakozik a menethez. Folklór tánc- és zenei csoportok Bulgáriából és külföldről, helyi művészeti, tánc- és zenei formációk, valamint az önkormányzat diákjai vonulnak végig a központban, megmutatva kreatív képességeiket.
A Rosa Damascena (vagy Damaszkrózsa) hosszú múltra tekint vissza, egészen az ókori Perzsiáig. A régi időkben a rózsaolajat egyszerű, egyszeri desztillációs eljárással állították elő, amely csekély mennyiségű rózsaolajat eredményezett – ez az ókorban a legkívánatosabb illat volt. A kiváló minőségű rózsaolaj korszerű előállítása kettős desztillációs módszerrel a 17. században kezdődött.
A 17. század óta a Rosa Damascena olaj hatással van a Balkán-hegység déli alhegységi régiójában élő bolgárok megélhetésére, kultúrájára és hagyományaira, amely völgyet ma már az egész világon Rózsák Völgyekéntismerik .
Késő délután hazaindulás, érkezés hétfő hajnali órákban.
Természetesen irodánk folyamatosan figyelemmel kíséri az érintett országok utazási szabályait, amelyről minden utasunkat értesítünk indulás előtt.
Amennyiben az utazás nem megvalósítható jogszabályi szigorítások vonatkozásában, akkor a befizetett összeg, mint eddig is visszafizetésre kerül. Utas részéről történő lemondás esetén az ÁSZF az irányadó.
Online jelentkezés