💐Pünkösdi körutazás Pisa+Cinque Terre+Bologna-Elba sziget💐

Rövid leírás a programról:

Létszámtól függően utasainkat Transzferjárat szállítja Hódmezővásárhelyre, ahol csatlakozunk a turistabuszhoz, ahol mindenkinek az utaslista alapján előre kijelölt helye van. Az utazás végén a transzferjárat az utasainkat vissza is szállítja a felszállási helyekre.

1.Nap: 2020.05.27 (Szerda)
Este indulás Békéscsabáról a Szarvasi úti Tesco parkolóból. Folyamatos utazás, éjszaka a buszon.

2.Nap: 2020.05.28 (Csütörtök)
A délelőtti órákban érkezés Bolognába, ahol gyalogosan megtekintjük a legfőbb látnivalókat. Piazza Maggiore, Bologna legismertebb terét mai formájában a 15. században alakították ki. Ez Bologna központja, ahol mindig sok ember, remek hangulat, és persze sok utcazenész és mutatványos van. Remek éttermekben, kávézókban is eltölthető az idő a téren, az árkádok alatt üzletek sorakoznak.
A Neptun szökőkútját, a tartomány legnagyobb könyvtár épületét, Stefano bazilikát, iker tornyokat. Este szálláshely elfoglalása.

3. Nap: 2020.05.29(Péntek)
Reggeli után ellátogatunk a híres Cinque Terre nemzeti parkba. Az elhelyezkedése lenyűgöző a Ligur-tenger és a hegyek (a Tengeri-Alpok és az Appenninek) között. Az egész régió olyan, mintha egy hatalmas zöld terasz lenne kilátással a tengerre. Nevét a területén osztozó öt településről kapta: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare. Belépő külön fizetendő körülbelül 20€/fő.

4. Nap 2020.05.30 (Szombat)
Reggeli után Pisaba látogatunk. Elsőként a A Piazza dei Miracoli, magyarul a Csodák tere (korábban Dóm térnek hívták) az UNESCO Világörökség része. Itt található a ferde torony, a Dóm, a keresztelőkápolna és a temető.
A pisai ferde toronyhoz a belépő külön fizetendő. Körülbelül 18€.
A Piazza dei Cavalieri, azaz a lovagok tere Pisa másik híres látnivalója a csodák terén kívül. Gyalogos városnézés délután folyamán.

5.Nap: 2020.05.31. (Vasárnap)
Reggeli után fakultatív kirándulási lehetőség hajóval Elba szigetére. Ára 50€/fő
A legenda szerint, amikor Vénusz kikelt a tengerből, a nyakláncáról lepergett hét gyöngyszem, ebből lett a hét toszkán sziget: Elba, Giglio, Capraia, Giannutri, Pianosa, Montecristo, Gorgona. Elbán több, mint 40 orchidea-faj nyílik spontán a természetben. A sziget leglátogatottabb emlékhelyei a Palazzina dei Mulini, mely Napoleon hivatalos rezidenciája volt elbai kormányzósága alatt. Egész napunkat a szigeten fogjuk tölteni és késő délutáni hajóval megyünk vissza Piombino kikötőjébe ahol a buszunk vár.

6. Nap: 2020.06.01(Vasárnap)
Reggeli után megkezdjük haza utunkat.

Kint tartózkodásunk idejére kedvező utas és baleset biztosítás köthető utazási irodánknál és kollégáinknál!