Pünkösdi körutazás: Pisa, Cinque Terre, Bologna

Utas-baleset biztosítás a kint tartózkodás idejére kedvező áron köthető nálunk.

Leírás:

1. nap Június 6-án este indulás Szegedről. Folyamatos utazás, éjszaka a buszon.
2. nap A délelőtti órákban érkezés Bolognába, ahol gyalogosan megtekintjük a legfőbb látnivalókat. Piazza Maggiore, Bologna legismertebb terét mai formájában a 15. században alakították ki. Ez Bologna központja, ahol mindig sok ember, remek hangulat, és persze sok utcazenész és mutatványos van. Remek éttermekben, kávézókban is eltölthető az idő a téren, az árkádok alatt üzletek sorakoznak.
A Neptun szökőkútját, a tartomány legnagyobb könyvtár épületét, Stefano bazilikát, iker tornyokat. Este szálláshely elfoglalása.
3. nap reggeli után ellátogatunk a híres Cinque Terre nemzeti parkba. Az elhelyezkedése lenyűgöző a Ligur-tenger és a hegyek (a Tengeri-Alpok és az Appenninek) között. Az egész régió olyan, mintha egy hatalmas zöld terasz lenne kilátással a tengerre. Nevét a területén osztozó öt településről kapta: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare. Belépő külön fizetendő: kb 17€
4. nap Reggeli után Pisaba látogatunk. Elsőként a A Piazza dei Miracoli, magyarul a Csodák tere (korábban Dóm térnek hívták) az UNESCO Világörökség része. Itt található a ferde torony, a Dóm, a keresztelőkápolna és a temető.
A pisai ferde toronyhoz a belépő külön fizetendő. Kb 18€.
A Piazza dei Cavalieri, azaz a lovagok tere Pisa másik híres látnivalója a csodák terén kívül. Gyalogos városnézés délután folyamán.
5. nap Reggeli után megkezdjük haza utunkat.