Nyaralás Montenegróban

👉
Az utazáshoz érvényes személyi igazolvány szükséges és EU-s covid igazolvány,melyet a Kormányablakban kérhetnek személyesen vagy Ügyfélkapun keresztül tudnak letölteni.
Minden oltás típus elfogadott.
👉Hivatalos pénznem:euró
 
☎️Elérhetőség:
info@kiruccanok.hu email-címen vagy +36 70 674 5159  és 06-70-633-4240 telefonszámon!!
 
Program: 
Mindkettő időpontban azonos a napi program 
 
1. Nap Június 19-én vasárnap  kora este (19.30.) indulás Szeged rókusi krt-i Tesco parkolóból. Folyamatos utazás lesz, többszöri mosdó szünettel. 
 
2.nap 06.20. Hétfő: Várhatóan a délelőtti   órákban fogunk megérkezni szállàshelyünkre. Egésznapos pihenés. Este vacsora.
 
3.Nap 06.21. Kedd  Reggeli utàn egész napos szabadprogram strandolásra. Vagy fakultatív program egy rövid hajókázási lehetőség fürdőzéssel egybekötve. Ára: 3 €/fő. 
Este vacsora után fakultatív kirándulási lehetőség Budva városába az esti pezsgésbe.
Program ára: 15 €/fő
Budva Montenegró legnépszerűbb tengerparti úticélja. Talán nem véletlenül, ugyanis Budva óvárosa ugyanolyan szép állapotban maradt meg, mint Dubrovniké. 
 
4.Nap 06.22. Szerda: Reggeli után Fakultatív kirándulási lehetőség a meseszép Skadari-tóhoz, ahol részt veszünk egy hajókázáson és a kapitány bemutatja a vidéket. A hajó helyi ínyencségeket kóstolhatunk. Meglepetés program is lesz! 
Program ára: 25€/fő, mely a belépőket is tartalmazza!
1983-óta Skadar tó Nemzeti Park néven védett terület.A Skadar tó a Balkán félsziget legnagyobb tava. Egy nedves, mocsaras mediterrán, mindig zöldellő területre érkeztünk. A Skadar tó nyári vízszintje 370, míg télen 540 km2. Átlagos mélysége 5 méter. 50-50 emlős és halfaj illetve 280 féle madárfaj él itt. Délután szabadprogram majd vacsora.
 
5. Nap 06.23. Csütörtök: Reggeli után 
Egésznapos kirándulási lehetőség a Kotori-öbölbe. Ára: 30 €/fő
Első állomásunk Kotor óvárosa lesz. 
Talán a leghíresebb látnivaló maga Kotor vára és a Kotori öböl.  A kotori várat hatalmas, monumentális várfal veszi körbe. Összesen 4500 méter hosszú, magassága 20 méter. 
Az óváros, vagyis a középkori vár legszebb részei a Főtér, az Arsenal, az Óratorony és a Szent Tripun katedrális, mely a város szimbóluma és az egyik legszebb román stílusú emlék a térségben. A városhoz a szebbnél szebb templomok ugyanúgy hozzátartoznak, mint a macskák. Ezért aztán nem csoda, hogy nyílt itt egy Macska Múzeum és egy boltocska is,( a múzeum 2022-ben nyit újra a kapott tájékoztató szerint), ahol helyi művészek macskás alkotásait lehet megvenni. A kotori vár belépő külön fizetendő: 8 euró/fő. 
Még maradunk a Kotor öbölben, csak egy kicsit elhajózunk Kotor óvárosától. Itt a tó kellős közepén fekszik a Gospa od Škrpjela templom. Ez az egyik legmisztikusabb, legkülönlegesebb látnivaló Montenegróban. A templomhoz egy legenda is tartozik: Amikor a kotori hajósok kimentek a tengerre halászni, az öbölbe visszatérvén egy követ dobtak a tengerbe, hálát ad van ezzel istennek hogy épségben hazaértetek. Így alakult ki ez a kis sziget és a nevét is a sok sok kis sziklacskáról kapta vagyis a Sziklàk Asszonya. 
Innen továbbutazunk a közeli  Perast városába. 
A Kotori-öböl egyik legszebb települése 500 állandó lakossal. 
Perast ma egy képeslapváros, mely a Kotori-öböl központjában fekszik és partjáról rálátni az öböl két sziget-templomára is
Ezt követően hazaindulás előtt Tivat, a ROLEX városában is teszünk egy sétát., ahol a fényűzés mindenhol megjelenik. Tengeralattjáró kiállítást is megnézzük. Este vacsora.
 
6. Nap 06.24. Péntek Reggeli utàn 
Fakultatív kirándulási lehetőség Stari Barba. Ára 15 €/fő. 
Bar egyik legérdekesebb látnivalója az innen 4 kilométerre található Stari Bar. Ez a világ egyik legnagyobb erődített régészeti lelőhelye. Stari Bar erőd jellegű felépítése a mai napig jól felismerhető. Három oldalról meredek sziklafalak, míg az egyetlen nyílt oldalról, erős várfalak és bástyák határolják. Jól felismerhetők az egykori épületek, szentélyek, török fürdők és a XVI. században épített vízvezetékrendszer is. Ez felelt egykoron a város édesvíz ellátásáért. 240 épület található az erődben. A XIV. századi Szent Katrine, a XV. századi Veneranda és a XII. századi Szent Miklós templomok jól felismerhetők a városban. Stari Bar a XIX. század folyamán lett lakatlan, a Piacon azonban még most is ott vannak a helyi árusok. Helyi készítésű, kézműves sajtokat, borokat, pálinkát és olíva készítményeket vehetünk tőlük. Különleges látnivaló a Mirovica olajfa. Bar híres olíva termelő település. Egykoron több mint napi 20 ezer tonna olívát sajtoltak ezen a területen. Amerikába, Németországba és Franciaországba importálták a bari olíva olajat. Számos olajfa található a könyéken melyek 1000 évnél is idősebbek. A helyi tudósok szerint a Mirovica olajfa egyidős a kereszténységgel, vagyis 2000 éves. Elviekben ez a legöregebb olajfa egész Európában.
 
7. Nap 06.25. Szombat: Ebéd Után haza indulás, érkezés vasárnap a hajnali órákban
 
A fakultatív programok ára minden esetben tartalmazza az útiköltséget, idegenvezetést, belépőket, busz költséget.
A programok sorrendje vàltozhat!
 
Természetesen irodánk folyamatosan figyelemmel kíséri az érintett országok utazási szabályait, amelyről minden utasunkat értesítünk indulás előtt. 
 
Amennyiben az utazás nem megvalósítható jogszabályi szigorítások vonatkozásában, akkor a befizetett összeg, mint eddig is visszafizetésre kerül. Utas részéről történő lemondás esetén az ÁSZF az irányadó.