Montenegró nyaralás

☎️Elérhetőség:  info@kiruccanok.hu email-címen vagy +36 70 674 5159 vagy a 06-70-633-4240 telefonszámon Molnár Katalinnál! Online weboldalunkon: www.kiruccanok.hu
👉Nyitvatartás: H-P 09.30-16.30
Az utazáshoz érvényes személyi igazolvány szükséges és EU-s covid igazolvány,melyet a Kormányablakban kérhetnek személyesen vagy Ügyfélkapun keresztül tudnak letölteni.
Minden oltás típus elfogadott.
Program:
Mindkettő időpontban azonos a napi program
1. Nap Augusztus 12-én péntek   kora este (19.30.) indulás Szeged rókusi krt-i Tesco parkolóból. Folyamatos utazás lesz, többszöri mosdó szünettel.
2.nap 08.13.. Szombat : Várhatóan a délelőtti   órákban fogunk megérkezni szállàshelyünkre. Egésznapos pihenés. Este vacsora.
3.Nap 08.14.. Vasárnap Reggeli utàn egész napos szabadprogram strandolásra. Vagy fakultatív program egy rövid hajókázási lehetőség fürdőzéssel egybekötve. Ára: 3 €/fő.
Ez mindennap igenybevehető program.
Este vacsora után fakultatív kirándulási lehetőség Budva városába az esti pezsgésbe.
Program ára: 15 €/fő
Budva Montenegró legnépszerűbb tengerparti úticélja. Talán nem véletlenül, ugyanis Budva óvárosa ugyanolyan szép állapotban maradt meg, mint Dubrovniké.
4.Nap 08.15.. Hétfő Reggeli után egésznapos szabadprogram pihenésre, strandolásra.
5. Nap 08.16.. Kedd : Reggeli után Fakultatív kirándulási lehetőség a meseszép Skadari-tóhoz, ahol részt veszünk egy hajókázáson és a kapitány bemutatja a vidéket. A hajó helyi ínyencségeket kóstolhatunk. Meglepetés program is lesz!
Program ára: 25€/fő, mely a belépőket is tartalmazza!
1983-óta Skadar tó Nemzeti Park néven védett terület.A Skadar tó a Balkán félsziget legnagyobb tava. Egy nedves, mocsaras mediterrán, mindig zöldellő területre érkeztünk. A Skadar tó nyári vízszintje 370, míg télen 540 km2. Átlagos mélysége 5 méter. 50-50 emlős és halfaj illetve 280 féle madárfaj él itt. Délután szabadprogram majd vacsora.
6. Nap 08.17.. Szerda : Reggeli után
Egésznapos kirándulási lehetőség a Kotori-öbölbe. Ára: 30 €/fő
Első állomásunk Kotor óvárosa lesz.
Talán a leghíresebb látnivaló maga Kotor vára és a Kotori öböl.  A kotori várat hatalmas, monumentális várfal veszi körbe. Összesen 4500 méter hosszú, magassága 20 méter.
Az óváros, vagyis a középkori vár legszebb részei a Főtér, az Arsenal, az Óratorony és a Szent Tripun katedrális, mely a város szimbóluma és az egyik legszebb román stílusú emlék a térségben. A városhoz a szebbnél szebb templomok ugyanúgy hozzátartoznak, mint a macskák. Ezért aztán nem csoda, hogy nyílt itt egy Macska Múzeum és egy boltocska is,( a múzeum 2022-ben nyit újra a kapott tájékoztató szerint), ahol helyi művészek macskás alkotásait lehet megvenni. A kotori vár belépő külön fizetendő: 8 euró/fő.
Még maradunk a Kotor öbölben, csak egy kicsit elhajózunk Kotor óvárosától. Itt a tó kellős közepén fekszik a Gospa od Škrpjela templom. Ez az egyik legmisztikusabb, legkülönlegesebb látnivaló Montenegróban. A templomhoz egy legenda is tartozik: Amikor a kotori hajósok kimentek a tengerre halászni, az öbölbe visszatérvén egy követ dobtak a tengerbe, hálát ad van ezzel istennek hogy épségben hazaértetek. Így alakult ki ez a kis sziget és a nevét is a sok sok kis sziklacskáról kapta vagyis a Sziklàk Asszonya.
Innen továbbutazunk a közeli  Perast városába.
A Kotori-öböl egyik legszebb települése 500 állandó lakossal.
Perast ma egy képeslapváros, mely a Kotori-öböl központjában fekszik és partjáról rálátni az öböl két sziget-templomára is
Ezt követően hazaindulás előtt Tivat, a ROLEX városában is teszünk egy sétát., ahol a fényűzés mindenhol megjelenik. Tengeralattjáró kiállítást is megnézzük. Este vacsora.
7. Nap 08.18.. Csütörtök Reggeli utàn
Fakultatív kirándulási lehetőség Stari Barba.
Ára 15 €/fő.
Bar egyik legérdekesebb látnivalója az innen 4 kilométerre található Stari Bar. Ez a világ egyik legnagyobb erődített régészeti lelőhelye. Stari Bar erőd jellegű felépítése a mai napig jól felismerhető. Három oldalról meredek sziklafalak, míg az egyetlen nyílt oldalról, erős várfalak és bástyák határolják. Jól felismerhetők az egykori épületek, szentélyek, török fürdők és a XVI. században épített vízvezetékrendszer is. Ez felelt egykoron a város édesvíz ellátásáért. 240 épület található az erődben. A XIV. századi Szent Katrine, a XV. századi Veneranda és a XII. századi Szent Miklós templomok jól felismerhetők a városban. Stari Bar a XIX. század folyamán lett lakatlan, a Piacon azonban még most is ott vannak a helyi árusok. Helyi készítésű, kézműves sajtokat, borokat, pálinkát és olíva készítményeket vehetünk tőlük. Különleges látnivaló a Mirovica olajfa. Bar híres olíva termelő település. Egykoron több mint napi 20 ezer tonna olívát sajtoltak ezen a területen. Amerikába, Németországba és Franciaországba importálták a bari olíva olajat. Számos olajfa található a könyéken melyek 1000 évnél is idősebbek. A helyi tudósok szerint a Mirovica olajfa egyidős a kereszténységgel, vagyis 2000 éves. Elviekben ez a legöregebb olajfa egész Európában.
7. Nap 08.19. péntek : Ebéd Után haza indulás, érkezés szombaton a hajnali órákban08.20.
A fakultatív programok ára minden esetben tartalmazza az útiköltséget, idegenvezetést, belépőket, busz költséget.
A programok sorrendje vàltozhat!
Természetesen irodánk folyamatosan figyelemmel kíséri az érintett országok utazási szabályait, amelyről minden utasunkat értesítünk indulás előtt.
Amennyiben az utazás nem megvalósítható jogszabályi szigorítások vonatkozásában, akkor a befizetett összeg, mint eddig is visszafizetésre kerül. Utas részéről történő lemondás esetén az ÁSZF az irányadó.
Online jelentkezés