Közkívánatra új szeptemberi körutazás Albánia, Korfu és a Meteorák rejtelmeibe

Utas-baleset biztosítás a kint tartózkodás idejére kedvező áron köthető nálunk.

Leírás:

1. nap Délutáni indulás a felszállási helykről.
2. nap Délelőtti érkezés Butrintba,
a gyönyörű helyen fekvő római romvárosba, ahol felfedezhetjük az elmúlt kétezer év valamennyi korszakát és Albánia legjelentősebb történelmi épületegyüttesét. 1992 óta a világörökségi listán szereplő helyszín. A belépő ára: 700 leke. A terület bejárásához térképet is kapni fogunk a látványosságok pontos megjelölésével.
Felmehetünk a velencei kastélyba, ahol fantasztikus kilátás nyílik az öbölre. Az alsó szinten kiállítás is van, ahol bemutatják Butrint történetét és a római kori emlékeket. Láthatjuk az oroszlános kaput, szentélyt, római fürdőt és az i.e 3. századból származó színházat. Ez egy kb. 3 órás program. Kora délután elfoglaljuk szálláshelyünket és a nap további részében mindenkinek szabadprogram, majd este vacsora.
3. nap Reggeli után kirándulás Gjirokastraba a kővárosba.
Szűk, kanyargós, macskaköves utcákkal átszőtt óvárosa 2005 óta szerepel a UNESCO világörökségi listáján, mint „a szépen megőrzött oszmán kori városok egy ritka példája”. A legendájáról útközben fogunk mesélni. A fellegvár a 18. században épült. Innnen ellátogatunk a híres Kék Szem forráshoz, mely vízforrás és különleges természeti jelenség Albániában. A népszerű turista látványosságnak számító forrás tiszta, kék vize egy több mint ötven méter mély medencéből tör fel. Kora délután visszaérkezés a szálláshelyre, szabadprogram, majd este vacsora.
4. nap Reggeli után Fakultatív kirándulási lehetőség a meseszép Korfura. A program díja külön fizetendő: 50€/fő!! Utazàs komppal és busszal.
Megtekintjük Korfu várost, az Egér szigetet és a híres Achilleont, Sissi-kastèlyt. 1890-ben építette a nyaralót. A királynő kedvenc ókori görög hőse után Achilleonnak nevezte el. A Belépő ára: 9€/fő. Késő délután visszaérkezés a szálláshelyre és este vacsora. Aki ezen a programon nem vesz részt, annak egésznapos szabadprogram.
5.nap Egész napos szabadprogram strandolásra, illetve a vár felfedezésére.
6.nap Reggeli után hazaindulás. Útközben megtekintjük a görögországi Meteorákat! Kolostor látogatása belépő ára: 5€/fő!
7. nap Reggel haza érkezés a kiindulási pontokra.