Kirándulás a meseszép osztrák ékszerdoboz, HALLSTATT városába

Utas-baleset biztosítás a kint tartózkodás idejére kedvező áron köthető nálunk.

Rövid leírás:

Indulás Békéscsabáról a Szarvasi úti Tesco parkolóból 5-én este.
Utazásunk során elsőként Bad Ischl történelmi fürdővárosba érkezünk. Bad Ischl-ben található Ausztria legrégebbi sós fürdője. Ferenc József császár itt tartotta eljegyzését is Sissi-vel 1853-ban.

Nászajándékul építtette Zsófia Nagy hercegnő, a császár édesanyja a ma is látogatható Császárvillát (Kaiservilla).
A fürdőváros megtekintése után Ausztria egyik “ékszerdoboza”, Hallstatt városába folytatjuk utunkat. A Hallstatter See partján fekvő kisváros neve a “só helye”. Az 1.000 lélekszámú városka a tó és a magasan kiemelkedő hegyek közé szorítva a hely hiánya miatt nem növekszik, így a régi bájával fogadja látogatóit. A város érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll. Érdemes megtekinteni a gótikus templomát, melynek három különösen szép szárnyas oltára van.
Hallstatt további nevezetessége a világ legrégebbi ismert sóbányája. 2002-ben Hallstatt városát UNESCO világörökség részévé nyilvánították.
Siklóval fel lehet jutni a sóbányához. A sikló alsó állomása nincs messze Hallstatt belvárosától, könnyű sétával elérhető. Nagyon meredek, lejtése átlagosan 73,70 %. Fent található a Rudolf-torony is , ahová egy panoráma hídon jutunk el.
A város bizarr nevezetessége a templom kertjében található a teraszos temető, melyben a halottak maradványait 10 évente kiássák, majd koponyájukat kifehérítik. A koponyákat festett virág- és babérkoszorúkkal ékesítik, majd a fehér “homlokra” gót betűkkel vésik fel a elhunyt nevét. A templom melletti sziklafalba vájt Csontház így őrzi a város halottainak földi maradványait.
Tervezett hazaindulás: 19.00 órakor, érkezés a délelőtti órákban a kiinduló helyekre.