🐰🌸🐥Húsvét Brassóban és környékén🐰🌸🐣

🧚🏻‍♀️🌸Tündér-völgyi Agyag kastély-🏰Vajdahunyad ⛰🚠Brassó óváros és Cenk-hegyi felvonó-🧛🏽👻Drakula vára-🕍Prázsmár erődtemplom+Kaufland vásálás
👉 EU-s covid igazolvány szükséges a beutazáshoz, mindegyik típusú oltást elfogadják
Kormányablakban vagy ügyfélkapun letölthető az igazolvány.
👉Az utazásra román lejt (RON) hozzunk fizetőeszközként és bankkártyát
☎️Elérhetőség: info@kiruccanok.hu email-címen vagy a +36 70 626 8219 vagy 06-70-633-4240 telefonszámon Molnár Katalinnál!
Online weboldalunkon: www.kiruccanok.hu
Április 16-án, szombaton kora reggeli indulás  Szeged rókusi krt-i Tesco parkolóból. Folyamatos utazás többszöri mosdó szünettel.
Első állomásunk a Hunyadiak dicsősége, a „várak királya” Erdély legimpozánsabb és leglátványosabb, teljesen épen maradt középkori vára Vajdahunyad. A Vajdahunyad hat évszázad történelmének emlékét őrzi és hirdeti, nemcsak a Hunyadiakét, hanem erdélyi fejedelmek és hányatott sorsú családokét is. Ez a vár szolgált mintául a sokak számára ismert, az 1896-os millenniumi ünnepségek részeként a Városligetben épült Vajdahunyadvár megmintázására. A vár parkolóban lehetőség van kézműves tárgyak és édességek vásárlására.Belépő kb:20 Ron, Diákoknak – 5 Ron, Nyugdíjasoknak – 10 Ron, Foto jegy – 5 Ron
Innen folytatjuk utunkat Brassó irányába.  Útközben meglátogatjuk a Tündér-Völgyi Agyagkastélyokat. A Porumbacu-folyó partján, a nagy Fogarasi-hegység lábánál van egy varázslatos, a román népmeséktől szakadt és varázslatos entitások által gondosan őrzött hely.
A legenda szerint a kastély birodalmát varázslatos lények – tündérek – lakták, ők ma is védik az egykor otthonuknak számított helyet. Belépő: 10 lej/fő
Tovább utazás Brassóba. Este szálláshely elfoglalása.
2.nap 04.17. Reggeli után gyalogos városnézés Brassóban. Brassó Főtér, Fekete templom, Tanácsháza, Tanács tér, Katalin kapu stb.
Brassót a Déli-Kárpátok veszi körül és a történelmi Erdély egyik fővárosaként tartják számon.  Brassó egyébként az erdélyi szászok és a Barcaság nem hivatalos fővárosa és mivel kelet-nyugati irányban sok kereskedelmi út szeli át, egy nagy kereskedelmi központnak számít.  Románia közép régiójához tartozik, és Győr testvérvárosa1993 óta. Érdekes még továbbá azt is tudni Brassóról, hogy a Románia nemzeti himnusza itt született.
A főtér közepén található a Városháza, mely egyben múzeum is. Innen nem messze található a felvonó is, melyet nem hagyhatunk ki látogatásunk alkalmával. Ezzel juthatunk fel a 960 m magas Cenk hegy tetejére, ahonnan az egész várost és a környéket megcsodálhatjuk.
Felvonó ára: kb 15 lej/fő
A Cenk-hegy, másnéven Tâmpa – a Keresztényhavas hegytömb része, és az a hegy, amin a Brassó felirat is ékeskedik.  A 1.5 km² területen ritka állatfajok élnek. Ezekbe beletartoznak a medvék, a madarak, illetve a lepkék is. Itt él a romániai lepkeállománymegközelítőleg 35 százaléka!
Kora délután elutazunk Erdély legismertebb és legszebb várkastélyához, a híres Drakula-kastélyhoz, a festői fekvésű Törcsvárra. A már messziről festői látványt nyújtó, tökéletes állapotú vár az utóbbi években a Drakula-kultusz egyik meghatározó állomása Erdélyben.
A hírhedt havasalföldi vajda, Vlad Ţepeş szintén Vlad nevű apja a Sárkány-rend tagja volt, nevét sokszor használta a sárkány latin megfelelőjeként Vlad Dracul-ként, fia pedig így lett Vlad Draculea. A Ţepeş nevet kedvenc hobbijáról, a karóba húzásról kapta. A kegyetlen vajdának nem sok köze volt a vámpírokhoz, azonban a lelkes utókor ráragasztotta a kétes hírnevű Drakula gróf címet. Belépő: 45 lej, nyugdíjas 35 lej, diák 25 lej
3. nap 04.18. Reggeli után ellátogatunka  legnagyobb és legkülönlegesebb szász erődtemplomhoz Prázsmárra. A Világörökség részét képező, szinte bevehetetlennek épített vártemplom a történelem viharos századaiban a környék lakosainak védelméül szolgált, napjainkban teljesen helyreállítva várja a látogatókat.
A XV. századi török támadások ellenében 12 méter magas hármas védőfal rendszerrel erősítik, a belső várfalba 275 kamrát alakítanak ki, ez ostrom idején lakókabin, békeidőben terménytároló funkciót töltött be. A várfal külső felén lőrések és szuroköntő nyílások, belül 2 méter széles őrjárat fut körbe.
Ezt követően megkezdjük hazaunkat, útközben Szászsebesen tartunk szünetet, ahol lehetőség lesz vásárlásra a helyi Kaufland üzletben.
Érkezés a kora esti órákban a felszállási helyekre.
Természetesen irodánk folyamatosan figyelemmel kíséri az érintett országok utazási szabályait, melyről minden utasunkat értesítünk indulás előtt.
Amennyiben az utazás nem megvalósítható jogszabályi szigorítások vonatkozásában, akkor a befizetett összeg, mint eddig is visszafizetésre kerül. Utas részéről történő lemondás esetén az ÁSZF az irányadó.