Firenze-  Siena+ Montereggioni +  Val d’Orcia völgy + Fotózás+Pisa 

☎️Elérhetőség:  info@kiruccanok.hu email-címen vagy +36 70 674 5159 Online weboldalunkon: www.kiruccanok.hu
?Nyitvatartás: H-Cs 09.30-16.30 P 09,00-15.00
 
?Szabadon lehet utazni Olaszországba
?Hivatalos fizetőeszköz: € -euró
 
?Felszállási lehetőségek:
?Szentes-?Hódmezővásárhely-?Szeged-?Kiskunfélegyháza?Kecskemét
 
Program:
1.nap Október 19-én, csütörtök késő este indulás Szegedről. Folyamatos utazás, éjszaka a buszon.
2.nap 10.20.pénteken : A délelőtti órákban érkezés Firenze városàba, ahol gyalogosan fogjuk megnézni a főbb nevezetességeket.  Audio guide+idegenvezetés 5€/fő.
A belváros szűk kis utcái, a zöldellő Arno folyó, és dombok, valamint a múzeumok és templomok falai számtalan felfedezésre váró kincset tartogatnak az odalátogatók számára. Európa egyik legérdekesebb, és legszebb városában.
A „középkor Athénja”-ként és az olasz reneszánsz bölcsőjeként számon tartott Firenze bővelkedik történelmi és művészettörténeti látnivalókban. Ezt bizonyítja, hogy a történelmi belvárost 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította majd 1986-ban elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet.
Szabadidő keretében  Remek éttermekben, kávézókban is eltölthető az idő a téren. Ezt Követően szálláshelyre utazás. Vacsora
 3. Nap 10.21. szombat : reggeli után ellátogatunk ?Siena+Montereggioni+ Val d’Orcia völgy
A Toszkána név hallatán napsütötte, festői dombok, középkori hangulatú, szűk utcácskák, világhírű képzőművészeti alkotások ugranak be elsőre és a sok-sok film, ami ezen  a vidéken játszódik. A toszkán táj varázslatos a Gladiátorban, Volterra és Montelpulciano volt a Twilight egyik izgalmas forgatási helyszíne. Persze, hogy James Bond is járt itt, mégpedig Siennában forgattak.
 
A délelőtti órákban érkezés Siena városàba, ahol gyalogosan fogjuk megnézni a főbb nevezetességeket.  A gótikus város óvárosa a világörökség része, ma is a középkori városmagvat és épületeket láthatjuk. Itt szinte mintha visszamennék a középkorba, és egy középkori városban sétálgatnánk. Rengeteg olasz városhoz hasonlóan itt is a Duomo az egyik fő látnivaló. Olaszország, sőt, a világ legszebb templomai közé sorolják. 14-16. századi mozaikpadlója Olaszországban az egyik legszebb. A dóm másik ékessége Donatello 60×60 centiméteres bronzszobra, a Heródes lakomája, valamint Bernini és Michelangelo szobrai. Belépő kb 12€/fő.
A Piazza del Campo a városközpont kagyló formájú főtere, Európa egyik legszebb középkori tere. Piacként is működött, emellett Siena központi tereként kivégzések, bikaviadalok színhelye volt.
A Piazza del Campón magasodó torony 88 méteres. A mellette álló városháza harangtornya. 1338-1348 között épült. A 393 meredek és szűk lépcsőn történő mászás után csodálatos panoráma kilátásban gyönyörködhetünk. Szabadidő keretében  Remek éttermekben, kávézókban is eltölthető az idő a téren. Innen szállás helyünk felè haladva megállunk még egy kis ékszerdoboznál.
Toszkána számlatan kedves kisvárosa közül is a legszebbek között tartják számon Monteriggionit.
A várfalat az 1200-as évek elején kezdték építeni a Sienaiak védelmi céllal, a Monte Ala hegy tetejére. A fal ma is épségben van teljesen, 14 torony van rajta és két kapu, amiken keresztül ma is bejuthatunk a városba. A híres Francigena, vagyis a Rómába tartó zarándokút mellett található, ami Toszkánát is átszeli Lucca – San Gimignano – Siena – San Quirico D’Orcia útvonalon. A város főkapuja mellett fel lehet lépcsőzni a fal tetejére és a függő folyosón keresztül végig is lehet járni azt. A városban van egy lovagkori fegyvermúzeum, és négy étterem, több luxus residence és kis hotel, kisbolt, kávézók és cipő, ruha és művészeti boltocskák. A lakosság száma kb. 30 fő, de nyáron többen laknak itt a turisták és olaszok miatt. Ezt követően szálláshelyre utazás. A behajtási engedélyek minden városra szólóan külön fizetendő 10 euró/fő.
4. Nap 10.22. vasárnap Reggeli után Pisa városába látogatunk, ahol gyalogosan megtekintjük a főbb látnivalókat, köztük a híres Ferde-tornyot.  Ezt követően megkezdjük haza utunkat.
Érkezés az éjszakai órákban
Érkezés a reggeli órákban 10.23-án.
Külön fizetendő költségek: parkolás, engedély, útdíjak, helyi idegenvezető stb. 25€/fő
Online jelentkezés