Exclusive nyaralás Dürres szívében

👉Az utazáshoz érvényes személyi igazolvány és EU-s Covid igazolvány szükséges. Az igazolvány Kormányablakban kérhető vagy Ügyfélkapuról letölthető.
☎️Elérhetőség:
info@kiruccanok.hu email-címen vagy +36 70 674 5159  és 06-70-633-4240 telefonszámon!!
Program:
1. Nap Július 7-én csütörtök délelőtt indulás Szeged rókusi krt-i Tesco parkolóból. Folyamatos utazás lesz, többszöri mosdó szünettel.
2.nap 07.08. péntek: Várhatóan a reggeli  órákban fogunk megérkezni Albániába. 🎁Ajándék program: rövid gyalogos városnézés Tirana Főterén. Ezt követően érkezés Dürresbe a szálláshelyünkre. Szabadprogram, Este vacsora.
3.Nap 07.09. Szombat: Reggeli utàn egész napos szabadprogram strandolásra. Este vacsora, majd fakultatív program lehetőség egy tradicionális Albán folklór zenés-táncos esten részt venni, mely vacsorát is tartalmaz. 3-3,5 órás program éjfélig!
Transzfer a szállodától a helyszínre és vissza.
Ára: 30€/fô
4.Nap 07.10. Vasárnap: Reggeli után szabadprogram vagy Félnapos Fakultatív kirándulási lehetőség Krujai várhoz és Bazárba. Ára: 25€/fő, mely a belépőket is tartalmazza!
Kruja Albánia Egerje. Itt született a leghíresebb albán, Szkender bég, illetve többször is legyőzték az oszmán csapatokat.
Kruja leghíresebb szülöttje Kasztrióta György, vagyis Szkender bég, aki híres volt arról hogy az albánokat sikeresen megszervezve sikeresen szembeszállt az Oszmán Birodalommal, együttműködött a Magyar Királysággal is, viszont segítségünkre kétszer is késve érkeztek.
A város legnagyobb látványossága a vár, melyet a törökök 1450-ben ostromoltak meg először, a támadás azonban sikertelen volt, sőt a második ostromot is az albánok nyerték. A krujai várat végül 1467-ben foglalták el a törökök. A városka történeti emlékei a szinte teljes hosszában bejárható középkori várfalmaradványok és a 20. században felújított citadella, valamint a 19. századi, szűk sikátoros bazár.
Kruja másik nagy látványossága a 450 éves bazár, ahol megfigyelhetjük a kézművesek termékeit és munkáját, illetve ajándékot is tudunk vásárolni.
Délután szabadprogram majd vacsora.
5. Nap 07.11. Reggeli után szabadprogram vagy Egésznapos kirándulási lehetőség a meseszép Albán Alpokba. A legszebb program 😊⛰
A Komani-tó – Shala folyó nagyszerű hajókirándulás. A Komani-tóhoz és a Shala-folyóhoz vezető túra egy különleges hajótúra program, amely kizárólag az érintetlen vad természet, az albán Alpok szívében való felejthetetlen hajókázás, a helyi folklór és hagyományok legjobb kombinációját kínálja a résztvevőknek. A túra során meglátogathatja Észak-Albánia egyik attrakcióját, sokféle izgalmas szabadtéri tevékenységet ötvözve a helyi gasztronómiával és kultúrával való ismerkedésre.
Az egynapos hajótúrán egy hajóra szállunk, amely a Komani tavon át a Shala folyóhoz visz minket, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az albán Alpokra, vízesésekre, vidéki falvakra és vad erdőkre. Sokan egzotikus élményként tartják számon a helyiek páratlan vendégszeretetével. Program ára: 55€/fő
6. Nap 07.12. Kedd Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív kirándulási lehetőség az UNESCO Világörökség részeként ismert Bera városába.
Berat+ Borászat látogatása kóstolóval. 50€/fő
Berat, Albánia kilencedik legnagyobb városa csodálatos fekvéséről, hatalmas váráról és a hegyoldalba sűrűn épített házairól híres. Az Osum folyó partján fekvő 36 ezres város 2005-ben az Unesco világörökségi listájára is felkerült. Berat legfőbb a látványossága, a napjainkban is lakott várnegyed. Külső falait I. Mihály építette 13. században. Ekkor készült el a vár közel háromszög alakú alaprajza, a várkaput védő barbakán, valamint a huszonnégy toronyból álló védvonal, a domb legmagasabb pontján elterülő belső vár és annak öregtornyai.
A fellegvár környéke számos 13. századi bizánci templomot és ottománkori mecsetet rejt. “ezerablakos” nevet a váralatti negyed fehér házairól kapta. Innen ellátogatunk egy híres borász családhoz, ahol már körülbelül egy évszázada őrzik a föld és a szőlőültetvények legjavát.
A kóstoló kapunk sajtot, olajbogyót és nagyszerű kenyeret. A borok 2 fehér, 3 vörös és 1 raki lesz. Este vacsora
7. Nap 07.13. Reggeli után délutánig szabadprogram strandolásra majd hazaindulás.
8. Nap 07.14. Délelőtti órákban érkezés haza