🌸🌼🌺🌷🌹Rhododendron virágzás Jeli arborétum+Zsámbéki Romtemplom🌸🌼🌺🌷🌹

Program:
Kora reggeli indulás Békéscsaba, szarvasi úti Tesco parkolóból.
A Jeli Arborétum nemcsak hazánk, de Európa egyik legkülönlegesebb arborétuma. Alapítója, gróf Ambrózy-Migazzi István, aki korábban a Nyitra melletti Malonyán létesített arborétumot, 1922-ben kezdte el a Jelihálás nevű birkalegelőn növénykülönlegességeinek telepítését. Azt a csodás virágot a népnyelv havasszépének, hangarózsának vagy babérrózsának is nevezi. A rododendronok mellett magnóliafákat, A liliomfaként is ismert növényből 67 fajtában valamint japáncseresznyefákban gyönyörködhetünk sétánk során.
Tavaly adta át a Szombathelyi Erdészeti Zrt. legújabb közjóléti fejlesztését egy Lombkorona sétányt a Jeli Varázskertben. A Lombkorona sétány egy Sziklás-hegységet bemutató fenyőerdőben vezet közel 10 m-es magasságban. Az óriások erdejének is nevezett fenyvesben az óriásjegenyefenyő, hemlokfenyő, duglaszfenyő, az óriás tobozokat nevelő jeffrey fenyő és a puha, vaskos törzséről ismert hegyi mamutfenyő példányokat ismerhetik meg a látogatók testközelből. A tobozok, tűlevelek között feltűnnek a helyi madárfajok is. A 130 m hosszú lombkorona sétányhoz egy völgyhíd is tartozik, ahonnan a közeli Hétforrás csillogó vízfolyásait is megfigyelhetjük. ​
Külön fizetendő költség:
Belépő: 1200Ft/fő
A belépőjegy tartalmazza a lombkorona sétány használatát is.
Innen utunkat Sárvárra folytatjuk, ahol egy Fotószünet erejéig megtekintjük a híres Nádasdy-várat. Kirándulásunk utolsó állomása Zsámbék lesz, ahol gyalogosan bejárjuk a főbb látnivalókat: a főteret, megtekintjük a Városházát, Barokk Plébániatemplomot, Törökkutat,Zárdakertet és a meseszép Romtemplomot.
Belépő: 400 Ft/fő
A középkori magyar építészet egyik legszebb emléke a XIII. sz. első felében épült, francia hatásokat tükröző, későromán és kora gótikus stílusjegyeket egyaránt magán viselő monostortemplom romja.
Érkezés az esti órákban.
Természetesen irodánk folyamatosan figyelemmel kíséri utazási szabályokat, melyről minden utasunkat értesítünk indulás előtt.
Amennyiben az utazás nem megvalósítható jogszabályi szigorítások vonatkozásában, akkor a befizetett összeg, mint eddig is visszafizetésre kerül. Utas részéről történő lemondás esetén az ÁSZF az irányadó.