Anyák napi virágözön- Rhododendron virágzás Jeli arborétum+Azáleás-völgy

☎️Elérhetőség:  info@kiruccanok.hu email-címen vagy +36 70 674 5159 vagy a 06-70-633-4240 telefonszámon Molnár Katalinnál! Online weboldalunkon: www.kiruccanok.hu
👉Nyitvatartás: H-P 09.30-16.30
Program:
Kora reggeli indulás Szeged rókusi krt-i Tesco parkolóból.
A Jeli Arborétum nemcsak hazánk, de Európa egyik legkülönlegesebb arborétuma. Alapítója, gróf Ambrózy-Migazzi István, aki korábban a Nyitra melletti Malonyán létesített arborétumot, 1922-ben kezdte el a Jelihálás nevű birkalegelőn növénykülönlegességeinek telepítését. Azt a csodás virágot a népnyelv havasszépének, hangarózsának vagy babérrózsának is nevezi. A rododendronok mellett magnóliafákat, A liliomfaként is ismert növényből 67 fajtában valamint japáncseresznyefákban gyönyörködhetünk sétánk során.
Tavaly adta át a Szombathelyi Erdészeti Zrt. legújabb közjóléti fejlesztését egy Lombkorona sétányt a Jeli Varázskertben. A Lombkorona sétány egy Sziklás-hegységet bemutató fenyőerdőben vezet közel 10 m-es magasságban. Az óriások erdejének is nevezett fenyvesben az óriásjegenyefenyő, hemlokfenyő, duglaszfenyő, az óriás tobozokat nevelő jeffrey fenyő és a puha, vaskos törzséről ismert hegyi mamutfenyő példányokat ismerhetik meg a látogatók testközelből. A tobozok, tűlevelek között feltűnnek a helyi madárfajok is. A 130 m hosszú lombkorona sétányhoz egy völgyhíd is tartozik, ahonnan a közeli Hétforrás csillogó vízfolyásait is megfigyelhetjük.
Külön fizetendő költség:
Belépőkb: 1200Ft/fő
A belépőjegy tartalmazza a lombkorona sétány használatát is.
Innen továbbutazunk az Azáleás-völgy a zalaegerszegi Alsóerdő kedvenc kirándulóhelyére. Tavasszal kínál csodálatos látnivalót a kikapcsolódni vágyók számára.
A színpompás, fenséges illatú azálea, más nevén rododendron vagy havasszépe április végén, májusban borítja virágba a tájat.
Szabadprogram keretében bejárjuk a völgyet.
Késő délután hazaindulás.
Online jelentkezés