Albánia, Korfu, Meteorák körutazás

Utas-baleset biztosítás a kint tartózkodás idejére kedvező áron köthető nálunk.

Leírás:

1. nap Délutáni indulás.
2. nap délelőtt érkezés Butrintba,
a gyönyörű helyen fekvő római romvárosba, ahol felfedezhetjük az elmúlt kétezer év valamennyi korszakát és Albánia legjelentősebb történelmi épületegyüttesét. 1992 óta a világörökségi listán szereplő helyszín. Belépő 700 lek. A terület bejárása elhoz térképet is kapni fogunk a látványosságok megjelölésével.
Felmehetünk a velencei kastélyba, ahol fantasztikus kilátás nyílik az öbölre. Az alsó szinten kiállítás van, ahol bemutatják Butrint történetét és a római kori emlékeket. Láthatjuk az oroszlános kaput, szentélyt, római fürdőt, i.e 3. századból származó színházat. Kb 3 órás program. Kora délután szálláshely elfoglalása és szabadprogram, majd este vacsora
3. nap Reggeli után kirándulás Gjirokastraba, a kővárosba.
Szűk, kanyargós, macskaköves utcákkal átszőtt óvárosa 2005 óta szerepel a UNESCO világörökségi listáján, mint „a szépen megőrzött oszmán kori városok egy ritka példája”. A legendájáról útközben fogunk mesélni. A fellegvár a 18. században épült. Innen ellátogatunk a híres Kék Szem forráshoz, mely vízforrás és különleges természeti jelenség Albániában. A népszerű turistalátványosságnak számító forrás tiszta, kék vize egy több mint ötven méter mély medencéből tör fel. Kora délután visszaérkezés a szálláshelyre, szabadidő, majd este vacsora.
4. nap reggeli után Fakultatív kirándulási lehetőség a meseszép Korfura. A program külön fizetendő! 50€/fő. Utazàs komppal és busszal.
Megtekintjük Korfu várost, az Egér szigetet és a híres Achilleont, Sissi-kastèlyt. 1890-ben építette a nyaralót.A királynő kedvenc ókori görög hőse után Achilleonnak nevezte el. A Belépő 9€/fő. Késő délután visszaérkezés a szálláshelyre és vacsora. Aki ezen a programon nem vesz részt, annak egésznapos szabadprogram.
5. nap Egész napos szabadprogram strandolásra,illetve a vár felfedezésére.
6. nap reggeli után hazaindulás. Útközben megtekintjük a görögországi Meteorákat! Kolostor látogatása 5€/fő!
7. nap reggel haza érkezés