🐰🌸Húsvét Párizsban🌸🐰

Rövid leírás a programról:

1. nap
Elutazás 2020.április 9-én (csütörtök) kora hajnali órákban Békéscsabáról. Ausztrián és Németországon át a Franciaországi tranzitszállásra. Este a szálláshely elfoglalása.
(Reims)
2. nap
2020. április 10-én (péntek) Reims – Párizs – Versailles.
Reggeli után megtekintjük a Reims-i katedrálist (francia nevén: Notre-Dame de Reims), mely az ország egyik legfontosabb gótikus temploma.
1991 óta az UNESCO Világörökség része. Évszázadokig itt koronázták meg a francia királyokat. Belépés a templomba ingyenes.
Ezt követően továbbutazás a francia fővárosba. Érkezés a Napkirály, XIV. Lajos hajdani rezidenciájához. Versailles az európai kastélyépítészet csúcspontja, a Világörökség része.
Kastély belépő 20€/fő, a kertbelépő 9,5€/fő. 18-25 éves EU-s lakosoknak ingyenes.
A leghíresebb termei közül megtekinthetőek a Tükör galéria, a királyi és királynői lakosztályok, a kápolna és különféle díszes szalonok.
Kastélylátogatásunk után a kertben megtekintjük a Trianon kastélyokat, meseszép szökőkutakat. Van lehetőség a parkon belül kis vonattal utazni. A kis vonat jegy külön fizetendő, 8 € / fő. Este végig sétálunk Párizs legismertebb és legelőkelőbb sugárútján a Champs-Elysées-n a Concorde térig, közben rengeteg vásárlási lehetőség lesz. Megtekintjük Diána hercegnő emlékművét is
Szállás elfoglalása az esti órákban.(Párizsban)
3. nap
2020. április 11.-én (szombat) Párizs.
Szombati napon belevetjük magunkat a pezsgő párizsi mindennapokba. Programunk az Invalidusok Dómjában (Napóleon sírja) kezdődik. Az Invalidusok megépítését 1670-ben XIV. Lajos határozta el. Funkciója hadikórház volt, valamint, hogy otthont nyújtson a sérült, és hajléktalanná vált katonák számára. A 13 hektáros területet elfoglaló, több épületből álló komplexum a francia klasszicista építészet mesterművének számít. Belépő jegy ára: 12€/fő. 18-25 év között ingyenes.
A délutánt Párizs jelképénél az Eiffel-toronynál töltjük. A torony tetejére felmenni 25,50€/fő.
A napot egy esti sétával zárjuk a Montmartre-on,  mely egykor a bohém világ központja volt, ma inkább a klubjairól közkedvelt. Megtekintjük esti fényeiben a híres Moulin Rouge-t. Séta a festők terén és a Szent Szív Bazilikához (Sacre Coeur). Szállásunkra a késő esti órákban érkezünk vissza.
4.nap
2020. április 12.-én (vasárnap) Párizs
Reggeli után megtekintjük a Notre Dame épületét. Jelenleg csak kívülről tudjuk látogatni. Ezután a Pantheonhoz megyünk, mely korábban templomként működött, ma híres temetőként funkciónál. Itt nyugszanak Franciaország legnagyobb alakjai, köztük Voltaire, Rousseau, Victor Hugo, Dumas, és Émile Zola. Belépő díj ára: 9€/fő.
Elsétálunk Párizs latin negyedébe, a Luxembourg-kerthez. A legfontosabb nevezetességek megtekintése után délután szabadprogram keretében látogatási lehetőség a Louvre múzeumában, tárlatvezetéssel. (Kb 30 EUR/fő)
Akik nem tekintik meg belülről a múzeumot azokkal az udvaron lévő piramisokat fogjuk megnézni és sétálunk a Szajna partján. Amennyiben időnk engedi szabadprogram keretében ellátogatunk Disneylandbe. Este vissza a szálláshelyre.
5.nap
2020. április 13-án (hétfő)
Reggeli után rövid program a Pére Lachaise 48 hektáros területű Párizs legnagyobb temetőjében. A Pére Lachaise a világ leglátogatottabb és egyik leghíresebb sírkertje, az e helyen végső nyugalomra helyezett világnagyságok, hírességek, festők, költők, filozófusok, zeneszerzők, énekesek, tudósok, szobrászok, színészek, híres történelmi személyiségek és művészek száma szinte megszámlálhatatlan. Csak néhányat említve: Balzac, Sarah Bernhardt, Bizet, Chopin, Delacroix, Isadora Duncan, La Fontaine, Moliére, Jim Morrison, Édith Piaf, Oscar Wilde, és Richard Wright is ebben a párizsi temetőben nyugszik. Megtalálhatjuk Nagy Imre jelképes síremlékét is, melyet 1988. június 16.-án avattak fel. A temetőt Bonaparte Napoleon, 1804-ben alapította. Majd hazautazás rövid pihenőkkel.
6. Nap
2020. április 14-én (kedd) Kora reggeli érkezés a felszállási helyekre.

Kint tartózkodásunk idejére kedvező utas és baleset biztosítás köthető utazási irodánknál és kollégáinknál!