🏖 Piran a szlovén Adria gyöngyszeme 🏖

Rövid leírás a programról:

Indulás:

Létszámtól függően utasainkat Transzferjárat szállítja Hódmezővásárhelyre, ahol csatlakozunk a turistabuszhoz, ahol mindenkinek az utaslista alapján előre kijelölt helye van. Az utazás végén a transzferjárat az utasainkat vissza is szállítja a felszállási helyekre.

Indulás péntek késő este  Békéscsabáról a Szarvasi úti Tesco parkolóból.

Piran kétségkívül Isztria legfestőibb városai közé tartozik, a rövidke szlovén Adria-part leghangulatosabb, nagy múltú városa egy, a tengerbe benyúló, hosszú földnyelven fekszik az Isztriai-félsziget északnyugati csücskében. A nyári szezonban elképesztően népszerű és zsúfolt Piran óvárosa a velencei gótikus építészet gazdag tárháza, az egész Adria egyik legjobb állapotban fennmaradt történelmi városa, számos látnivalóval, remek éttermekkel, hangulatos utcácskákkal, romantikus terekkel.
A Szent György templom harangtornya csak úgy kilövel az egész városképből.
Gyalogos városnézés a délelőtt folyamán, melynek keretében megtekintjük a Szent György templomot(1€/fő), Tartini teret, Tengerészeti Múzeumot(3,5€/fő), Keresztelő Szent János kápolnát, majd a délután hátralévő részében vásárlásra, strandolásra lesz szabadidő biztosítva. Gyalogosan a sétányon át sétálhatunk Portorozba is.

Az óváros egy félszigetre épült ami teljesen autómentes és csak gyalogosan járható be a.

Szlovénia partja leginkább a Horváth tengerpartra hasonlít: köves,sziklás,kavicsos és kiépített betonos részek váltják egymást. A városok viszont Olaszországot idézik, nagyon látványosan jelen vannak a velencei birodalom építészeti hagyatékai, és jellemzőek a szűk, sikátoros utcák is.

Bátran kijelenthető, hogy Piran olyan érzést kelt bennünk, mintha Horvát és Olasz szerelemgyerek lenne. A keresztszülők viszont Osztrákok, hiszen Szlovénia tisztaságban, biztonságban és kultúrában teljesen Ausztriára hasonlít.

Piran kétnyelvű város, ahol a szlovén mellett az olasz nyelv is hivatalos nyelv.

Tervezett hazaindulás 19.00

Utas-baleset biztosítás a kint tartózkodás idejére kedvező áron köthető nálunk.