🎬🎞🍁🏰 Korda Filmstúdió+ Bory-vár+ Tési szélmalmok 🎬🎞🍁🏰

Rövid leírás a programról:

Indulás Szegedről a rókusi krt-i Tesco parkolóból 05.30-kor. 

Kevés olyan művészt ismerünk, aki még életében felépítette saját emlékművét és múzeumát, közéjük tartozik Bory Jenő.
A várat Bory Jenő szobrászművész és építészmérnök építette a saját tervei és fantáziája alapján 40 nyáron keresztül, emléket emelve a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak.
A vár telkét, amelyen szőlő és gyümölcsfák között eredetileg csak egy borospince állt a hozzá tartozó présházzal, még 1912-ben vásárolta meg Bory Jenő. A présházat ekkor bővítette lakássá s készített fölötte egy műtermet is. A vár építésébe csak az első világháború után kezdett, amikor sokasodó szobrászi megrendeléseinek honoráriumából erre is tudott költeni.
Belépő 1.800 Ft/fő, nyugdíjas 900 Ft/fő
Innen tovább utazunk a Bakony magas, kopár fennsíkján fekvő Tés határában két, szépen megmaradt szélmalomhoz, melyek őrzik a múltat. A nagy vitorlás szélkerekű malmok jellegzetes, közkedvelt látnivalói a bakonyi tájnak.
A két látszólag teljesen ép, fazsindelyes, kúpos tetejű malom közül a közelebbit, a Helt-féle malmot lehet látogatni. Belépő 200 Ft/fő. A ház mellett egy népi kovácsműhelyt rendeztek be, a falakon számos a mesterséghez szükséges szerszámmal.
A délutáni órákat pedig Etyeken töltjük.
A Korda Filmpark Látogatóközpontja bennfentes ismereteket nyújt arról, hogyan készül el egy nemzetközi filmes szuperprodukció, miközben játékos élményt nyújt Számunkra azért, hogy betekinthessünk a nemzetközi filmipar rejtelmeibe.
A 2,5 órás vezetett élménytúra során részese lehetünk a nemzetközi és magyar filmgyártás modern gyakorlatának, interaktív installációkon keresztül megismerhetjük a filmkészítés legfontosabb állomásait, valamint kedvünkre sétálhatunk, fotózhatunk az életnagyságú középkori díszletvárosban.
Belépő 3.150 Ft, nyugdíjas 2.250 Ft/fő