ūüéĄ Kar√°csonyi csodavil√°g Z√°gr√°bbanūüéĄ

Rövid leírás a programról:

Indul√°s: 2019.12.14 -√©n (szombaton) kora reggeli idŇĎpontban SzegedrŇĎl a r√≥kusi krt-i Tesco parkol√≥b√≥l.

Utaz√°sunkat megkezdj√ľk r√∂vid pihenŇĎkkel Horv√°torsz√°g fel√©, Z√°gr√°bba, hogy megcsod√°ljuk a fŇĎv√°rost. Ki gondoln√°, hogy BudapesttŇĎl nem messze egy csod√°s adventi v√°s√°r v√°r r√°nk! Z√°gr√°b m√°r¬†h√°rom egym√°st k√∂vetŇĎ √©vben is elnyerte a legszebb Kar√°csonyi v√°s√°r c√≠met Eur√≥p√°ban.

A v√°ros a¬†Medvednica-hegys√©g d√©li l√°b√°n√°l a Sz√°va bal partj√°n, fontos k√∂zleked√©si √ļtvonalak ment√©n, a¬†Pannon-s√≠ks√°g¬†d√©lnyugati r√©sz√©n a¬†Din√°ri-hegys√©g √©s az Alpok¬†k√∂z√∂tt fekszik.

Z√°gr√°bba a tervez√©s szombaton a d√©lelŇĎtti √≥r√°kban. ElsŇĎk√©nt Z√°gr√°b nevezetess√©geit fogjuk megtekinteni √ďv√°ros, Gornij Grad, M√°ria mennybemenetele Sz√©kesegyh√°z; Szent M√°rk templom, Jelasics t√©r; KŇĎkapu.
A város megtekintése és némi helyismeret megszerzése után szabadprogram következik. A séta után biztosan megéhezik mindenki és alig várja, megpihenjen kicsit és utána belevesse magát az adventi forgatagba, amely több színteren van jelen.

Kora d√©lut√°n indul√°s tov√°bb a mesebeli kar√°csonyi faluba, mely √©vente t√∂bb ezer l√°togat√≥t var√°zsol el. A n√©gyhekt√°ros csodavil√°g Z√°gr√°bt√≥l 60 kilom√©terre Grabovnica faluban van a horv√°t Salaj csal√°d tulajdon√°ban. Az 1,3 milli√≥ kar√°csonyi √©gŇĎvel feld√≠sz√≠tett birtokot csod√°ljuk meg, melyet 2002 √≥ta minden √©vben √ļj elemekkel bŇĎv√≠tenek. A birtok ter√ľlet√©n szuven√≠r bolt is tal√°lhat√≥.

A mámoros, forralt boros, karácsonyi hangulattal az esti órákban (19:00 tervezett) hazaindulunk.

Kint tart√≥zkod√°sunk idej√©re kedvezŇĎ utas biztos√≠t√°s k√∂thetŇĎ utaz√°si irod√°nkn√°l.¬†