🎄💥💥🎄Advent a “Vizek városàban” Győrben és környékén🎄💥💥🎄 ‼️Győr belvárosa+ fertődi Eszterházy-kastély ‼️

Rövid leírás a programról:

December 19-én szombaton indulás Szegedről a rókusi krt-i Tesco parkolóból 05:30-kor. Első állomásunk a “magyar Versailles”, hazánk legnagyobb és legimpozánsabb főúri kastélya, a magyarországi barokk építészet legjelentősebb alkotása.

A kastélyegyüttes kiépítése és fénykora az egyik legbefolyásosabb korabeli arisztokrata család fejének, Esterházy „Fényes” Miklós-hercegnek köszönhető,aki 1762-től egészen haláláig 1790-ig folyamatosan építkezett. 

Belépő 3.500 Ft/fő, nyugdíjas-diàk 1.650 Ft/fő. 

Ezt követően továbbutazunk Magyarország műemlékekben második leggazdagabb vidéki városába Győrbe, a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. A történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok,  szűk közök belvárosi sétára invitálják a látogatót.  

Gyalogosan fedezzük fel a belváros nevezetességeit. Pl: Széchenyi tér, Városháza, Csónakos szobor, Frigyláda-szobor, Nagyboldogasszony székesegyház, Káptalandomb. Keressük meg a vastuskós házat, fedezzük fel a vaskakast, és ismerjük meg a Frigyláda szobor titkát!  A Püspöki vár tornyából festői kilátás nyílik a belvárosra, a székesegyházban többek között megtekintjük a középkori ötvösremeket: Szent László hermáját. Püspökvár-Toronykilátó  Belépő 1000 Ft, diák és nyugdíjas 500 Ft.

A város hagyományos főtere a XIV. század óta piactérként használt központi fekvésű Széchenyi tér, amely helyén valaha a római kori polgárváros volt. A török időkben föld alatti börtön volt. A mai múzeum épület előtt a nemesemberek kivégző helyéül szolgált. Itt volt az utolsó boszorkányégetés 1688-ban.

Délután szabadprogram keretében részt veszünk az adventi forgatagban. 

Az adventi időszak idén is felejthetetlen hangulatot, színes programokat és sok meglepetést tartogat az érdeklődőknek. A belváros díszfénybe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat. Tervezett hazaindulás 19:00-kor.