🎄💥🎄Advent Szentendre+Gödöllő🎄💥🎄

Rövid leírás a programról:

December 12-én szombaton indulás Szegedről a rókusi krt-i Tesco parkolóból 07:00-kor. 

A magyar cukrászat két nagy alakja, Szamos Mátyás és Szabó Károly műhelye, munkássága fogott össze Szentendrén a közösen működtetett üzlet megvalósításával. Az emeleten egy marcipán múzeum várja a látogatókat, ahol marcipánból készült mesefigurákat, tortákat, és hírességeket tekinthetünk meg. Míg az alsó szinten vásárlásra van lehetőség. A marcipán mellett hungaricumokat is vásárolhatunk, mint pl. nemes magyar borokat, aszút, pálinkát, paprikát, szalámit, libamájat.

A Marcipán Múzeum mellett egy Szamos cukrászda is várja a Szentendrére látogatókat, ahol kávékülönlegességeket, teákat, sós ropogtatnivalókat, süteményeket, tortákat és pralinékat is kóstolhatunk.

BLAGOVESZTENSZKA (ANGYALI ÜDVÖZLET) TEMPLOM

A város Fő terén álló templomot eredetileg 1690-ben a Brankovics dinasztia szentjeinek földi maradványait a törökök elöl Szentendrére menekítő szerémségi szerzetesek emelték. A mai templom ennek a fatemplomnak a helyén épült 1752-ben Mayerhoffer András tervei alapján. A város egyik jelképének számító templom védőszentje Gyümölcsoltó Boldogasszony. Belépő 400 Ft/fő

Hazaindulás után útba ejtjük Sisi királyné kedvenc magyar kastélyát, a gödöllői Grassalkovich kastélyt. 

Magyarország egyik legnagyobb és legimpozánsabb barokk kastélya.

Az esztendő legbensőségesebb időszakában ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. 

Az 1870-es években a királyi család előszeretettel töltötte a gödöllői kastélyban a karácsonyi ünnepeket. A kastély parkjában lehetőség lesz az adventi kiállítást megtekinteni.