🎅🏻🎄Mikulás és Advent 🎄🎁🎄 🍯🎡Mézeskalács múzeum és Óriáskerék🎡🍯 ‼️Szekszárd + szekszárdi borvidék pincelátogatás és Pécs ‼️

Rövid leírás a programról:

December 05-én szombaton indulás Szegedről a rókusi krt-i Tesco parkolóból 08.00-kor. 

Első állomásunk Szekszárdon a Mézeskalács múzeum lesz. 

A Petrits Mézeskalács Múzeum 1825 óta foglalkozik sütemények, gyertyák és egyéb finomságok készítésével. Nagy hangsúlyt fektetnek a magyar hagyományok ápolására, minél inkább meg akarják ismertetni az emberekkel termékeiket. Hazai alapanyagokat dolgoznak fel, hazai piacra.

Napjainkban a hatodik generáció két tagja is készíti a mézeskalácsokat, gyertyákat. A vállalkozás jelenleg 5 fővel működik. A termékek kézzel készülnek. 

Belépő ára tartalmaz egy darab mézeskalács szívet, melyet tetszés szerint mindenki maga díszíthet fel és egy darab méhviasz lapot kanóccal gyertya sodráshoz. 

Belépő ára: 1.300 Ft/fő

Ezt követően ellátogatunk a szekszárdi borvidék egyik pincészetébe, ahol lehetőség lesz vásárlásra és kóstolásra is.

Innen továbbutazunk Magyarország legszebb fekvésű, történelmi emlékekben gazdag, mediterrán hangulatú városba, Pécsre.

A 2010-es év Európai Kulturális Fővárosa rengeteget szépült, egyedülálló műemlékein kívül gazdag gasztronómiai hagyományai, változatos programjai, mozgalmas sétálóutcái vonzza a turistákat. Gyalogosan megtekintjük a belváros nevezetességeit. 

Pécs két emblematikus épülete, az impozáns négytornyú neoromán székesegyházés a főtéren álló hajdani, ma katolikus templomként működő dzsámia város leghíresebb látnivalói. Látogatása egyénileg, szabadprogram keretében. 

Kipróbálhatjuk az óriáskereket is! 

Tervezett hazaindulás 19.00