🎄🎁🎄Advent Sopron és környékén🎄🎁🎄 ‼️A “magyar Versailles” fertődi Eszterházy kastély és Sopron‼️

Rövid leírás a programról:

December 12-én szombaton indulás Békéscsabáról a Szarvasi úti Tesco parkolóból 04:00-kor.
Első állomásunk a “magyar Versailles”, hazánk legnagyobb és legimpozánsabb főúri kastélya, a magyarországi barokk építészet legjelentősebb alkotása.

A kastélyegyüttes kiépítése és fénykora az egyik legbefolyásosabb korabeli arisztokrata család fejének, Esterházy „Fényes” Miklós hercegnek köszönhető,aki 1762-től egészen haláláig 1790-ig folyamatosan építkezett.

Belépő 3500 Ft/fő, nyugdíjas-diàk 1650 Ft/fő.

A kastély kertje ingyenesen látogatható.

Aki a kastély belülről is szeretném megnézni azokkal vezetett túrán fogunk résztvenni.

Innen továbbutazunk Sopron belvárosába.

Karácsonyi vásár és közös ünnepvárás Sopron Fő terén. A Fő terén színpadi programokkal, adventi koszorúval, karácsonyfával és finom ételekkel – italokkal várják a látogatókat.

A belvárost gyalogosan fogjuk felfedezni. Megtekintjük a legszebb látványosságokat.

A Tűztorony Sopron jelképe. Barokk hagymakupolája a kétfejű sassal 58 méter magasra emelkedik, így a város több pontjáról is jól látható. Felnőtt: 1000 Ft, Diák,nyugdíjas: 500 Ft. A Tűztorony Fő tér felőli oldalát a Hűségkapu díszíti. Az 1921. december 14-i népszavazásnak állít emléket. Ennek eredményeképpen Sopron magyar maradt, és ezért kapta a “Leghűségesebb város”.

A Fő tér minden épülete műemlék: a Tűztorony, a Városháza, a Patika-ház, a Kecske-templom, a Vármegyeháza, a Lackner- vagy Generális-ház, a Storno-ház. A tér közepén áll a Szentháromság-szobor.

Storno-ház belépő 1000 Ft/fő, kedvezményes 500 Ft/fő. Hazaindulás 19.00