🎃🍄☘️Gömbkilátó-Kis-Balaton-Keszthely-Őriszentpéter-Magyarszombatfa🎃🍄☘️

Rövid leírás a programról:

Indulás:
Létszámtól függően utasainkat Transzferjárat szállítja Hódmezővásárhelyre, ahol csatlakozunk a turistabuszhoz, ahol mindenkinek az utaslista alapján előre kijelölt helye van. Az utazás végén a transzferjárat az utasainkat vissza is szállítja a felszállási helyekre.

Szeptember 26-án szombat reggel 05.00-kor indulás Békéscsabáról a Szarvasi  úti  Tesco parkolóból.
Utunk első állomása Balatonboglár lesz.
A Xantus János-gömbkilátó Balatonboglár egyik jelképe. A vulkanikus eredetű, a Balaton szintjétől mérve körülbelül 60 méter magas Várdombon álló, 15 méter átmérőjű építményből a tó felé nyílik kilátás. 2013 óta az Örökségünk – Somogy-ország Kincse díj birtokosa. Belépő 300 Ft/fő.
-Innen tovább utazunk a Kis-Balaton Látogatóközpontba, ahol vezetett 1,5-2 órás túrán veszünk részt. Az indulás a megadott időpontkor történik, ekkor mindenki beleül a saját járművébe(golfautó vagy a busz), és a szakvezető felvezetésével megteszi a bevezető 3 km-es szakaszt. Ezután a töltés kiszélesedő szakaszán mindenki leparkol, onnan indul az 500 m-es gyalogos szakasz.�A séta alatt a szakvezető bemutatja az élővilág képviselőit (fásszárú, lágyszárú, szárnyas, tollas, puhatestű…), a Zala folyót, a nádast, valamint a Kis-Balaton táj- és kultúrtörténetét, és a hazai természetvédelem első, kezdeti mérföldköveit. A csoport megtekinti a Fekete István Emlékhelyet és a Tüskevár hangulatát idéző Matula-kunyhót.
Belépő+golfautó 2.000 Ft/fő.
A délután folyamán szabadidő Keszthelyen, melynek keretében a kastélykertet is megnézzük.
Ezt követően szálláshely elfoglalása Nagykanizsán.
Este akinek még lesz kedve ellátogathat velünk egy pincészetbe is ahol borkóstolón vehetünk részt.
Ára kb. 1.000 Ft/3 féle borkóstolása
2.nap Reggeli után Őriszentpéterre utazunk.
2004-ben hagyományteremtő céllal indult útjára az Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál. A rendezvény a Nyugat-dunántúli Régió Kiemelt kulturális és örökségturisztikai címet viseli. Az esemény a régió legnagyobb gasztro-turisztikai rendezvényévé nőtte ki magát. Az Őrség legnagyobb gasztro-turisztikai rendezvényének középpontjában az olajtök áll: tökmagolajütés, tökös ételek és tökös programok várják a tökfesztiválozókat.
Haza indulás kora délután.

Utas-baleset biztosítás a kint tartózkodás idejére kedvező áron köthető nálunk.