🇮🇹🍕Kiruccanás Milánó+Garda tó+Verona🇮🇹🍕

Rövid leírás a programról:

Létszámtól függően utasainkat Transzferjárat szállítja Hódmezővásárhelyre, ahol csatlakozunk a turistabuszhoz, ahol mindenkinek az utaslista alapján előre kijelölt helye van. Az utazás végén a transzferjárat az utasainkat vissza is szállítja a felszállási helyekre.

1. nap 06.23.Szerda

Indulás Békéscsabáról a Szarvasi úti Tesco parkolóból kora este. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át.

2.nap 06.24. Csütörtök

Érkezés a délelőtti órákban a divat fővárosba Milànóba.  Milánó Olaszország 2. legnagyobb városa, ugyanakkor az ország legfontosabb, legjelentősebb városa. Gyalogosan fogjuk bejárni a főbb látnivalókat.

Pl: milánói dóm, Dóm tér, Scala, Passzázs, Santa Maria delle Grazie stb.

A milánói dóm építése 1386-ban kezdődött meg, és közel 600 évig tartott: 1965-ben fejezték be. A fehér-márványból készült épület gótikus, reneszánsz és neoklasszikus elemeket ötvöző homlokzata, annak számos szobrával, 135 tornyával, 96 vízköpőjével, 2245 szobrával lenyűgöző. Ehhez képest meglehetősen egyszerű a belső része. Európa 3., valamint a világ 5. legnagyobb temploma. Belépő kb 10€/fő lépcsőn

A Dóm téren, a dómon kívül egyéb nevezetességek is megtekinthetők: a dóm előtt áll II. Viktor Emánuel lovas szobra, a téren a klasszicista királyi palota, az érseki palota valamint a modern művészeti képtár.

A dómhoz közel található fedett passzázs a dóm terét a Piazza della Scallával köti össze. Elegáns üzletek, mint a Gucci, a Louis Vuitton vagy a Prada üzletei találhatók ebben a bevásárlóutcában, valamint felsőkategóriás éttermek, remek bárok és kávéházak – de még McDonald’s is. Évről évre Milánó legelegánsabb üzletei és éttermei nyíltak itt meg. A passzázs maga is elegáns: üvegkupolája, üvegteteje, és mozaikpadlója csodálatos.

Scala: A világhírű operaház 1778-ban nyílt meg, sokáig itt volt Európa legnagyobb színpada. Építését Mária Terézia rendelte el, miután a korábbi színházépület egy tűzvészben elpusztult. Még ma is a világ egyik vezető opera- és balettházának tartják. Olyan művészek léptek itt fel mint Maria Callas vagy Pavarotti. Belépő: 10€/fő

Szabadprogram keretében lesz lehetőség étkezésre és vásárlásra is.

Innen utazás a szállásra, este szállás elfoglalása.

Behajtási engedély a városba: 5€/fő

3. nap 06.25. Péntek
Kirándulás a Garda tóhoz

Monte Baldo-Sirmione-Lasize

Első állomásunk a Kihagyhatatlan Malcesine hangulatos kisvárosa, innen a világon egyedülálló panorámás, forgó üvegfelvonó visz fel a Monte Baldo 2200 m. magas csúcsára, ahonnan gyönyörködhetünk a Garda-tóra nyíló páratlan kilátásban, ára külön fizetendő kb 25 € / fő. Aki a felvonót nem szeretné használni addig a városban tölti el az időt.

Délután a Garda-tó ékkövét, Sirmione városát ismerjük meg, mely minden látogatóját rabul ejti. A hangulatos, sikátoros utcákon sétálva fedezzük fel a várost. Nagy élmény a híres Scaligieri vár. Belépő külön fizetendő kb 5€/fő. Hajókázásra is van lehetőség kb 10€/fő áron a helyieknél.

A harmadik megálló helyünk Lasize gyönyörű városa lesz.

Este Visszaérkezés a szálláshelyre.

4. Nap 06.26. Szombat

Reggeli után indulás Veronába.  A város Olaszország északi részének egyik fő turistaattrakciója, romantikája, középkori hangulata, rózsaszín mészkőből épült reneszánsz palotái, ősi épületei, vásárai, és operái miatt. Hangulata igazán elvarázsoló: Verona Európa egyik legromantikusabb városa. Történelmi épületeinek értéke és fontossága miatt Veronának az UNESCO 2000-ben Világörökségi státuszt adományozott. Gyalogosan körbe járjuk a nevezetességeket.

Pl: Aréna, Piazza delle Erbe – Piazza Signoria – Scaligeri palota és kápolna – Júlia háza – Dóm.

Kora délután hazaindulás.

5. Nap 06.27 Vasárnap
Hajnali órákban hazaérkezés

Természetesen irodánk folyamatosan figyelemmel kíséri az érintett országok utazási szabályait, melyről minden utasunkat értesítünk indulás előtt.
Amennyiben az utazás nem megvalósítható jogszabályi szigorítások vonatkozásában, akkor a befizetett összeg, mint eddig is visszafizetésre kerül. Utas részéről történő lemondás esetén a hatályos ÁSZF az irányadó.