🍀☀️💦Mostnica-szurdok, varázslatos kanyon a Bohinji-tó felett⛰ + Bledi tó🌿💦☀️

☎️Elérhetőség:  info@kiruccanok.hu email-címen vagy +36 70 674 5159 vagy a 06-70-633-4240 telefonszámon Molnár Katalinnál! Online weboldalunkon: www.kiruccanok.hu
👉Nyitvatartás: H-P 09.30-16.30
Szabadon lehet Szlovéniába utazni! Nem szükséges oltás.
Programunk:
Indulás 28-án, Szeged rókusi krt-i Tesco parkolóból hajnal 2-kor.
A Júliai-Alpok egyik legvarázslatosabb kirándulóhelye, a Bohinji-tótól északra húzódó Mostnica, azaz a hidak szurdoka. A mindkét partján vezető ösvényről időnként a szédítő mélységbe kukkanthatunk, máshol pedig a kiszélesedő hegyi folyó, kristálytiszta, jéghideg vizében pancsolhatunk.
A szurdok egyes szakaszokon igen szűk, van ahol még az 1 m-t sem éri el a szélessége. A szurdoknak hol a partján, hol bentebb az erődben tudunk haladni. Teljesen körbe tudjuk járni a körülötte futó ösvényeken.
A szurdok bejárására kb 4 óra
A szintkülönbség 250 méter. Az útvonal könnyű és jól táblázott.
A víz keskeny függőleges falak közé ékelődik, 20 méterre alattunk. A Mostnica jobb partján felmegyünk a kijelző táblához, és egyenesen a szurdokok mentén haladunk a második hídig, ahol a belépési díjat beszedik a nyári hónapokban. Belépő 5€/fő
Innen a szurdokok végéig egy ösvény fut a Mostnica mindkét oldalán.
A szurdoknak nem csak páratlan színe vonzza a látogatókat, hanem különleges sziklaformációi is. Legszebb részei a kis elefánthoz hasonlító szikla.
A kanyon legnagyobb mélységét a legendás Ördög-híd alatt éri el, ahol 20 méter mélyen zúg alá a folyó. A legenda szerint, az Ördög maga építette fel a hidat, cserébe az első átkelő lelket követelte. Kijátszva a gonoszt, a híd eredeti építtetője fondorlatos húzással egy kutyát küldött át a hídon.
A szurdok bejárása után megállunk a meseszép Bledi tónál is.
 Érkezés az éjszakai órákban a felszállási helyekre.
Online jelentkezés