🌺🌼 Pünkösdi hétvége Sopron és környékén 🌺🌼

Online jelentkezés
Május 22-én, szombaton indulás a kora reggeli Szegedről a rókusi krt-i Tesco parkolóból. 
Első állomásunk az UNESCO Világörökség részét képező komáromi Erődrendszer lesz, ahol vezetett túrán járjuk körbe a látnivalókat. A komáromi Erődrendszer Közép-Európa legnagyobb erődrendszere, mely magába foglalja a Csillagerődöt, a Koppánymonostori homokhegyen a Monostori erődöt és az Igmándi Erődöt. 
Belépő: 1600 Ft/fő, nyugdíjas 1300 Ft/fő
Innen folytatjuk utunkat Fertődre az Eszterházy-kastélyba. A “magyar Versailles”, hazánk legnagyobb és legimpozánsabb főúri kastélya, a magyarországi barokk építészet legjelentősebb alkotása.A kastélyegyüttes kiépítése és fénykora az egyik legbefolyásosabb korabeli arisztokrata család fejének, Esterházy „Fényes” Miklós hercegnek köszönhető,aki 1762-től egészen haláláig 1790-ig folyamatosan építkezett. 
Belépő 3500 Ft/fő, nyugdíjas-diàk 1650 Ft/fő. 
A kastély kertje ingyenesen látogatható. 
Aki a kastély belülről is szeretném megnézni azokkal vezetett túrán fogunk résztvenni. 
Innen továbbutazunk soproni szálláshelyünkre.(2éj)
 
2. Nap 05.23. Vasárnap Károly-kilátó-Sopron belvárosa-Csokiműhely-Borkóstoló 
Reggeli után napunkat a Károly-kilátó meglátogatásával kezdjük. 
Belépő csoportos 300 Ft/fő
A Károly-kilátó a Soproni-hegység legnépszerűbb kirándulóhelye.A Károly-magaslatot és a rajta emelt kilátót Romwalter Károly soproni nyomdászról nevezték el. Romwalter Károly az 1869-ben alapított Városszépítő Egyesület választmányi tagja volt és lelkes turista. A 398 m magas Váris-hegyen saját költségén fából építtetett kilátót 1876-ban, amelyet az Egyesületnek adományozott. Tiszteletére keresztelték át a Váris-hegyet Károly-magaslatnak.
Innen Sopron belvárosában folytatjuk a utunkat. 
A belvárost gyalogosan fogjuk felfedezni. Megtekintjük a legszebb látványosságokat. 
A Tűztorony Sopron jelképe. Barokk hagymakupolája a kétfejű sassal 58 méter magasra emelkedik, így a város több pontjáról is jól látható. 
Felnőtt: 1000 Ft, Diák,nyugdíjas: 500 Ft. 
A Tűztorony Fő tér felőli oldalát a Hűségkapu díszíti. Az 1921. december 14-i népszavazásnak állít emléket. Ennek eredményeképpen Sopron magyar maradt, és ezért kapta a “Leghűségesebb város” .
A Fő tér minden épülete műemlék: a Tűztorony, a Városháza, a Patika-ház, a Kecske-templom, a Vármegyeháza, a Lackner- vagy Generális-ház, a Storno-ház. A tér közepén áll a Szentháromság-szobor. Storno-ház belépő 1000 Ft/fő, kedvezményes 500 Ft/fő. 
Lehetőség lesz a híres Harrer CsokoládéMűhely meglátogatására is. Belépő 2500 Ft/fő
Karl Harrer  és felesége Sopronban nyitotta meg a Harrer Csokoládéműhelyt, amely Magyarországon egyedülálló kínálattal rendelkezik. Válogatott alapanyagokból készült sütemények, torták, fagylaltok, kávé- és teakülönlegességek, forró csokoládé, táblás és tört csokoládék, bonbonok, csokoládépasztillák és biocsokoládék közül válogathatnak az ide betérő csokiimádó vendégek.
Kora este érkezés a szálláshelyre. 
Akinek este még lesz kedve, annak lehetősége lesz egy borkóstoláson is résztvenni. 
 
3. Nap 05.24. Hétfő Reggeli után továbbutazunk Fertőrákosra a Kőfejtő területére.
Belépő 1800 Ft/fő, nyugdíjas 1200 Ft/fő
Az egyiptomi sziklatemplomokra emlékeztető fertőrákosi püspöki kőfejtő a Fertő-tó vidékének egyik legnépszerűbb látványossága. A rendkívül látványos, hatalmas barlangszerű terekben, kitűnő akusztikája miatt barlangszínházat alakítottak ki.
A kőfejtő hatalmas üregeit, alagútjait szabadon fel lehet fedezni, néhol lépcsőznünk is kell, a kitartóbbaknak pedig mindenképp érdemes felmászni a kőfejtő peremére, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környékre, a Fertő-tóra. Itt találunk egy fémplasztikát is, amely a legendás 1989-es Páneurópai Piknik emlékére készült.
 
A kőfejtő területén alakították ki a Sziklai Benge Tanösvényt, amely a környék jellegzetes virágjáról, a hazánkban csak itt élő sziklai bengéről kapta nevét.
Ezt követően részt veszünk egyórás Fertő-tavi hajózáson, amely alatt megtekinthetők a Fertő-tó magyar területének jellegzetességei.Ára:1900 Ft/fő.
Majd megkezdjük haza utunkat  és érkezés a kora esti órákban a felszállási helyekre. 
 
Természetesen irodánk folyamatosan figyelemmel kíséri az érintett országok utazási szabályait, melyről minden utasunkat értesítünk indulás előtt.
Amennyiben az utazás nem megvalósítható jogszabályi szigorítások vonatkozásában, akkor a befizetett összeg, mint eddig is visszafizetésre kerül. Utas részéről történő lemondás esetén az ÁSZF az irányadó. Valamint további opció későbbi időpontban valósítjuk meg az utazást.