🌹 Balaton-Felvidék és pipacs + rózsavirágzás 🌹

Program:
 
Kora reggeli indulás a békéscsabai Szarvasi úti Tesco parkolóból. Tervezett indulási idő 04.30
 
Folyamatos utazás többszöri mosdószünettel.
Első állomásunk a meseszép a hatalmas, száz szobás, romantikus Károlyi-kastély a Bakony és a Vértes közötti Móri-árokban fekvő Fehérvárcsurgón.
Az eredetileg a Perényi család birtokában lévő területre egy kis barokk kastéllyal együtt 1834-ben szerzett zálogjogot a Károlyi család.
A kastély építése annak a Heinrich Kochnak a tervei alapján történt, aki a pesti Károlyi-palota átépítését is végezte. Az egészen 1858-ig elhúzódó, nagyszabású építkezés végül is 1844-ben kezdődött Ybl Miklós felügyeletével. Az épület ekkor kapta meg jellegzetes U alakú formáját. Belépő 1200 Ft
Innen tovább utazunk a Bakony magas, kopár fennsíkján fekvő Tés határában két, szépen megmaradt szélmalomhoz, melyek őrzik a múltat. A nagy vitorlás szélkerekű malmok jellegzetes, közkedvelt látnivalói a bakonyi tájnak.
A két látszólag teljesen ép, fazsindelyes, kúpos tetejű malom közül a közelebbit, a Helt-féle malmot lehet látogatni. Belépő 200 Ft/fő. A ház mellett egy népi kovácsműhelyt rendeztek be, a falakon számos a mesterséghez szükséges szerszámmal.
A délután folyamán sétát teszünk Balatonfüred  híres sétányán a Tagore sétányon.
A Balaton parti sétány nevét egy Nobel-díjas indiai költőről kapta, Rabindranath Tagore-ról, aki – miután 1926-ban az Állami Szívkórházban meggyógyították – elültette a sétány első fáját. Egy hindu legenda szerint ha az ember idős korában fát ültet, megéli annak lombba borulását.
A sétány elején található emlékfája mellett 1956-ban Tagore bronzszobrot helyeztek el, később egy emléktáblát is, amelyen a költő a faültetés alkalmából írt verse olvasható.  Innen szálláshelyünkre érkezünk Zalakarosra, este vacsora.
2. Nap Reggeli után Balatongyörökön Fotószünet ahonnan belátjuk a Balatont. Innen utazunk a Káli-medence szívében fellelhető termelői piacra.  Jól teszi, aki a vasárnaponkénti káptalantóti piacra üres hassal érkezik, mert képtelenség megállni, hogy a helyi termelők asztalkái közt járva ne kóstolja végig a kínálatot. A kosarakban takarózó tepertős, sajtos pogácsákat, a halomban illatozó köménymagos kifliket, a kemencéből gőzölögve kiforduló tejfölös kenyérlángost meg kell kóstolni!
Mára már védjegyévé váltak a türkizkék kerámiák, ami nem csoda, hiszen a legnagyobb inspirációja a Balaton vizének színe.
Ezt követően ellátogatunk a Balaton-felvidéki 12 hektáros területű Kecskefarmra.
Gondor Tibor és családja mintegy félszáz kecskét nevel a Kékkúti Kecskefarmon. Nemcsak natúr és ízesített sajtokat, hanem isteni fagyit is készítenek a tejükből. A kecskedesszert sikere töretlen, mióta hét évvel ezelőtt kitették az út mellé a „kecskefagyi”-feliratú táblát. Egy papírlapról választhatjuk ki, melyik párosítást szeretnénk – egy adag kecskefagyi ugyanis két gombócot jelent. A klasszikusok – vanília, csoki, citrom, kókusz és eper – mellett levendula, piros- és fekete ribizli, dió, kávé, füge és őszibarack ízű fagyit is kérhetünk. 800 Ft/2 adag fagyi. Különböző ízesítésű sajtok is vásárolhatóak.
A délutánt pedig a A Balaton-felvidék talán leglenyűgözőbb geológiai természeti csodája, a Hegyestű kilátó látogatásával zárjuk.
A bányaudvar fölé magasodó, kétszintes, függőleges bazaltoszlopokból álló, irdatlan sziklafal lenyűgöző látványt nyújt.
Érkezés az esti órákban a felszállási helyekre.
 
Természetesen irodánk folyamatosan figyelemmel kíséri utazási szabályokat, melyről minden utasunkat értesítünk indulás előtt.
Amennyiben az utazás nem megvalósítható jogszabályi szigorítások vonatkozásában, akkor a befizetett összeg, mint eddig is visszafizetésre kerül. Utas részéről történő lemondás esetén az ÁSZF az irányadó.