🌷🌷🌷Tulipánvirágzás Szlovéniában 🌷🌷🌷

Rövid leírás a programról:

Létszámtól függően utasainkat Transzferjárat szállítja Hódmezővásárhelyre, ahol csatlakozunk a turistabuszhoz, ahol mindenkinek az utaslista alapján előre kijelölt helye van. Az utazás végén a transzferjárat az utasainkat vissza is szállítja a felszállási helyekre.

Indulás:

Hajnali indulás Békéscsabáról a Szarvasi úti Tesco parkolóból.  Folyamatos utazás rövid mosdó szünetekkel.  Reggeli órákban megállunk Trojaneban a híres óriás fánkozónál.  Ezt követően érkezünk meg Volcji Potok Arboretumba, mely Szlovénia leglátogatottabb parkja. A hegyekkel körülvett Volčji Potok Arborétumot a nyilvánosság számára 1952-ben nyitották meg, korábban része volt a Souvan családi birtoknak.
A 80 hektáros botanikus kert igazán nagy kuriózum a maga nemében: népszerűségét az utóbbi években nagy sikerrel megrendezett tavaszi virágkiállításainak. Áprilisban csodálható meg a tulipánkiállítás, ez idő alatt hozzávetőleg kétmillió tulipán bontja ki szirmait.
Továbbá több, mint 2500 különböző fajta fa és cserje él itt, melyek egyben oktatási célt is szolgálnak. Emellett kisebb romantikus kertek, tavak – tele kilós halakkal –, hidak is keresztezik utunkat. Mintegy 4 óra alatt kényelmesen bebarangoljuk a látnivalókat, de van, aki kis vonaton utazva gyönyörködik a francia és angol stílusban kialakított kertek látványosságaiban.
Az arborétum egyébként gyerekes programnak is kiváló. Kitűnő játszóterek vannak és egy kisebb várrom is.  A délután hátralévő részét pedig Szlovénia fővárosában Ljubljanában töltjük el.  Gyalogosan bejárjuk a legfőbb nevezetességeket és szabad program keretében lehetőség lesz ebédelésre.
 
 

Kint tartózkodásunk idejére kedvező utas biztosítás köthető utazási irodánknál.