🌳🐇🐦🍄Bakancsos túra a természet lágy ölén Ausztriában a Medve – szurdokban🌳🐇🐦🍄

Rövid leírás a programról:

Indulás:

Indulás Békéscsabáról a Szarvasi úti Tesco parkolóból hajnalban 01:00-kor.
Ausztriában, Mixnitz település mellett található a Medve-szurdok  a Hochlantsch-vidék egyik legszebb és leghosszabb vizes szurdoka.

Létszámtól függően utasainkat Transzferjárat szállítja Hódmezővásárhelyre, ahol csatlakozunk a turistabuszhoz, ahol mindenkinek az utaslista alapján előre kijelölt helye van. Az utazás végén a transzferjárat az utasainkat vissza is szállítja a felszállási helyekre.

A parkolótól körülbelül egy órás túra után  jutunk el a szurdok bejáratához ahonnan a valódi izgalmak kezdődnek.
Innen 200-300 méter magas sziklafalak között haladunk, főként létrák, lépcsők, hidak segítségével – melyből összesen 164 darab található.
Kényelmes tempóban kisebb nagyobb pihenőkkel körülbelül  2-3 óra alatt tesszük meg. Utunkat lélegzetelállító látvány kíséri.

A szurdokból kiérve egy osztrák hüttéhez érkezünk, ahol megállunk pihenni.
Végül pedig egy lefelé kanyargó erdei úton leérünk a Teichalm-tóhoz. A buszunk már itt fog várni minket. A tó mellett étterem is található.
Átlagos középhegységi időjárásra kell számítanunk. Nyáron is bármikor előfordulhat eső vagy hirtelen zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság, a völgy zártsága és az éppen aktuális időjárási frontok függvényében változhat. A szurdokokban található vízmennyiség az aktuális, illetve a korábbi napok időjárása szerint változik.

Mit hozzunk magunkkal a túra idejére. 🙂
Kis hátizsák (mindazon felszereléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, túraöltözet, jó esőruha, meleg ruha, fejfedő ajánlott.
A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát vehetik egy sport térdvédőnek vagy fáslinak, valamint a túrabotnak!

Túratáv: kb.13 km, szintemelkedő: 770 m.
A szurdok megmászása nem igényel különös felkészültséget, minimális állóképességgel mindenki teljesítheti.

Kint tartózkodásunk idejére kedvező utas biztosítás köthető utazási irodánknál.