🇮🇹🇮🇹Hosszú hétvége Olaszországban🇮🇹🇮🇹 Verona – Milánó és a Garda-tó

Rövid leírás a programról:

Létszámtól függően utasainkat Transzferjárat szállítja Hódmezővásárhelyre, ahol csatlakozunk a turistabuszhoz, ahol mindenkinek az utaslista alapján előre kijelölt helye van. Az utazás végén a transzferjárat az utasainkat vissza is szállítja a felszállási helyekre.

1. Nap: (2020.04.28.) Kedd
Indulás Békéscsabáról este 19:30 -kor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át.

2.Nap: (2020.04.29) Szerda
Érkezés Veronába a délelőtti órákban. Verona északkelet Olaszország 3. legnagyobb városába. A város Olaszország északi részének egyik fő turista attrakciója, romantikája, középkori hangulata, rózsaszín mészkőből épült reneszánsz palotái, ősi épületei, vásárai, és operái miatt. Hangulata igazán elvarázsoló Verona Európa egyik legromantikusabb városa. Történelmi épületeinek értéke és fontossága miatt Veronának az UNESCO 2000-ben Világörökségi státuszt adományozott, ókori emlékekben Róma után Verona a második leggazdagabb.
Csoportosan megtekintjük a város legfőbb nevezetességeit: Arénát (belülről a belépő ára: 10€/fő), Júlia házat, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori, Castel SAN Pietro várat, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Siklóval is fel lehet menni vagy lépcsőzve. Sikló ára: 2-5€/fő. Szabad program keretében lesz lehetőség ebédelésre és vásárlásra. Késő délutánelgoglaljuk szálláshelyünket.

3. Nap(2020.04.30) Csütörtök
Reggeli után tovább utazunk a divat fővárosába, Milánóba. Gyalogosan megtekintjük a város jelképét a milánói Dómot. A milánói dóm építése 1386-ban kezdődött meg, és közel 600 évig tartott: 1965-ben fejezték be. 157 m hosszú, 97 m széles, homlokzata 56 m magas, míg a kupolatoronyé 109 m. A fehér márványból készült épület gótikus, reneszánsz és neoklasszikus elemeket ötvöző homlokzata, annak számos szobrával, 135 tornyával, 96 vízköpőjével, 2245 szobrával lenyűgöző. Belépő körülbelül 5€/fő. Ezt követően a Galleria Vittorio Emanuele II. passzázst. Az 1867-re elkészült árkádsor olyan luxusmárkáknak ad helyet, mint a Gucci, a Prada vagy a Louis Vuitton. De ha a fényűző üzletek nem annyira kötnek le valakit, az épület miatt akkor is érdemes eljönnie ide. A passzázs maga is elegáns: üvegkupolája, üvegteteje, és mozaikpadlója csodálatos. A Teatro alla Scalat, a világhírű operaház 1778-ban nyílt meg, sokáig itt volt Európa legnagyobb színpada. Építését Mária Terézia rendelte el, miután a korábbi színházépület, a Teatro Regio Ducale egy tűzvészben elpusztult. Az előadóterem látogatása 9€/fő. A 15. században épült várat, a Castello Sforzescot, régen a milánói hercegek rezidenciája volt, de volt már védelmi erődítmény és laktanya is. Ma számos múzeumnak ad helyet. Szabadprogram lesz biztosítva ebédelésre. A délután hátralévő részében tovább folytatjuk csoportosan a városnézést. Este szálláshely elfoglalása.

4. Nap (2020.05.01) Péntek
Reggeli után a Garda-tóhoz utazunk.
Első állomásunk a Kihagyhatatlan Malcesine hangulatos kisvárosa, innen a világon egyedülálló panorámás, forgó üvegfelvonó visz fel a Monte Baldo 2200 m. magas csúcsára, ahonnan gyönyörködhetünk a Garda-tóra nyíló páratlan kilátásban, ára külön fizetendő 22€/fő. Aki a felvonót nem szeretné használni addig a városban tölti el az időt. Délután a Garda-tó ékkövét, Sirmione városát ismerjük meg, mely minden látogatóját rabul ejti. A hangulatos, sikátoros utcákon sétálva fedezzük fel a várost. Nagy élmény a híres Scaligieri vár. Belépő külön fizetendő körülbelül 5€/fő. Aki a várat belülről nem szeretné megnézni addig a városban tölti az időt. Lehetőség van egy órás hajózáson is részt venni 10€/fő áron. Amennyiben időnk engedi a harmadik megálló helyünk Lasize gyönyörű városa lesz. Este visszaérkezés a szálláshelyre.

5. Nap: (2020.05.02) Szombat
Reggeli után megkezdjük haza utunkat. Ráadás programként egy rövid sétát teszünk a sárkányok városában, Ljubljana belvárosában. Érkezés az éjszakai órákban a felszállási helyekre.

Kint tartózkodásunk idejére kedvező utas és baleset biztosítás köthető utazási irodánknál és kollégáinknál!