Volterra-Alkonyat film-
San Gimignano-
Vespa múzeum-Duino kastély-
Vinci- Leonardo szülőháza
Utazás: Légkondicionált emelt szintű autóbusszal
Időpont:2024.03.15-17. BETELT
Részvételi díj: 69.500 Ft/fő
Idegenforgalmi adó 2€/éj/fő
Részletfizetés lehetséges
Belépők külön fizetendők
Ellátás: félpanzió (reggeli+vacsora)
Kötelezően fizetendő félpanzió 21€/fő összesen
Szállás: 2** Hotel (2éjszaka)
Csoport indulása: min. 35 fő esetén
Felszállási lehetőségek:
Hódmezővásárhely
Szeged
Kiskunfélegyháza
Kecskemét
Szentes
![☎️](https://fonts.gstatic.com/s/e/notoemoji/13.1.1/260e_fe0f/32.png)
![👉](https://fonts.gstatic.com/s/e/notoemoji/13.1.1/1f449/32.png)
![👉](https://fonts.gstatic.com/s/e/notoemoji/15.0/1f449/32.png)
![🔴](https://fonts.gstatic.com/s/e/notoemoji/15.0/1f534/32.png)
![🔺](https://fonts.gstatic.com/s/e/notoemoji/15.0/1f53a/32.png)
![🔺](https://fonts.gstatic.com/s/e/notoemoji/15.0/1f53a/32.png)
![🔺](https://fonts.gstatic.com/s/e/notoemoji/15.0/1f53a/32.png)
![🔺](https://fonts.gstatic.com/s/e/notoemoji/15.0/1f53a/32.png)
![🔺](https://fonts.gstatic.com/s/e/notoemoji/15.0/1f53a/32.png)
Az építkezés 1389-ben kezdődött a Ugone Duino Trieszti kapitány vezetésével a 10. századból származó Castelvecchio helyett, amelynek romjai még mindig láthatóak a tengerre néző sziklákon. A kastélyban 18 terem mesél a család történetéről. A teraszokon kilépve fel lehet menni a vártoronyba is, ahonnan gyönyörű látványt nyújt a tenger. A kastély kertjében meg tekinthetünk egy második világháborús bunkert, ami a családot védte, a háború alatt.Majd tovább utazás a szállás helyünkre.
A toszkán San Gimignano főterén található a Gelateria Dondoli nevű fagylaltozó, ahol Sergio mester a világ legfinomabb fagylaltjait főzi. A fagylaltozóban a kínálat rendkívül széles, több mint hetven féle ízből választhatunk. A száraz fehérbort emberemlékezet óta termelik San Gimignanóban és állítólag Dante és Boccaccio is nagyra értékelték. Másik jellegzetes helyi termék a sáfrány, amely a város gazdagságának csúcsán még fizetőeszközként is szolgált. A délután pedig Volterra városában töltjük. Volterra az egyik legtitokzatosabb, legzárkózottabb, kicsit komor, zord, Toszkána eldugott szegletében, egy magas domb tetején épült festői város. Gasztronómia területén mindenképpen meg kell említeni a volterrai Pecorino sajtot. A félig meddig szabadon legelésző birkák tejéből készítik a jellegzetes ízű Pecorinot, s az eljárás során oltóanyagként a kárdi vagy az articsóka szárított virágját használják. Különféle érlelésű juhsajtokat állítanak elő a termelők. Egy volterrai látogatás nem az igazi, ha nem vásárolunk valami alabástromból készült szuvenírt. Az alabástromot az etruszkok ideje óta bányásszák Volterra határában, és a képkerettől a mozsárig mindent gyártanak belőle hagyományos kézműves módszerekkel. Este vacsora
3. nap 17-én reggeli után csomag bepakolás és megkezdjük hazautunkat, de útközben megállunk a VESPA múzeumba.Az ingyenesen látogatható múzeumban a Vespa motorok történetével ismerkedhetnek meg a látogatók. Majd folytatjuk haza az utunkat, érkezés 18-án kora hajnali órákban.
Elérhetőség: info@kiruccanok.hu email-címen vagy a +36 70 674-5159 telefonszámon Molnár Katalinnál!