🇭🇺🌼Magyar Kikerics virágzás🌼🇭🇺

☎️Elérhetőség:  info@kiruccanok.hu email-címen vagy +36 70 674 5159 vagy a 06-70-633-4240 telefonszámon Molnár Katalinnál! Online weboldalunkon: www.kiruccanok.hu
👉Nyitvatartás: H-P 09.30-16.30
Indulás 26-án reggel 06.00-kor Szeged rókusi krt -i Tesco parkolóból.
Első állomásunk a Villányi-hegység legmagasabb csúcsa a 442 méterre magasodó Szársomlyó, amely számos különleges állat- és növényfajnak ad otthont. Itt tenyészik többek között az ország egyik legritkább növénye, a magyar kikerics. A hegyen 75 védett növényfajt találtak, közülük 4 faj kizárólag itt fordul elő hazánkban. Itt fogunk találkozni a vezetőnkkel.
A fokozottan védett terület csak szakvezetővel látogatható!
A túra hossza: kb.4-5 km
A túra időtartama: 3 óra
A túra résztvevői ingyenesen tekinthetik meg a Szoborparkot! Részvételi díj: felnőtt: 1200 Ft/fő; nyugdíjas: 800 Ft/fő.
Innen tovább utazunk Máriagyűdre. Ahol a kegytemplomhoz közeli Levendulás házba látogatunk. Ingyenes kóstolásra lesz lehetőség.
A helyiek sok érdekességet mesélnek majd a levendula természetéről és felhasználásáról. Utána vásárlás is lehetséges. Pl: lekvár, szörp, csokrok és egyéb termékek.
A napvégét a régió legdélebbi, igazán mediterrán hangulatú vidékén, a híres villányi borvidéken, Villányban zárjuk ahol lehetőség van borkóstolásra és étkezésre szabadon választott pincészetben.
Online jelentkezés