❗️Macedónia❗️ Ohridi tó- Matka kanyon – Szkopje körutazás

Rövid leírás a programról:

1. Nap: Csütörtök:(2020.07.16)
Késő este indulás Békéscsaba Szarvasi úti Tesco parkolóból. Tompai határátkelés.

2. Nap: Péntek: (2020.07.17)
Reggeli órákban érkezés Macedónia fővárosába, Szkopje-ba.
Európa legfurcsább fővárosaként emlegetik, hiszen folyamatos megújuláson megy keresztül. Ma már nemcsak török óvárosát és a Balkán legnagyobb bazárját keresik itt a turisták, hanem Teréz Anya Emlékházát is. Gyalogosan megtekintjük a város legfőbb nevezetességit.
A legrégebbi hidat, az úgynevezett Kőhidat, a Bazárt, Mustafa Pasa mecsetet, Teréz anya emlékház, Erőd, Régészeti múzeumot.
Kora délután folytatjuk utunkat Ohridba a szálláshelyünkre.A szálláshely elfoglalása közvetlenül az Ohridi-tó partján majd szabadprogram.

2. Nap Péntek:(2020.07.18)
Reggeli után jó idő esetén lehetőség van strandolásra vagy fakultatív Hajókirándulás a Szent Naum kolostorhoz. Körülbelül 4 órás program. A Kolostornál is van fürdőzési lehetőség. Ára 20€/fő.
Délután Ohridi-ban gyalogos városnéző program: antik színház, Szent Szófia székesegyház, Sámuel erőd, Kaneoi Szent Jovan templom, Szent Panteleimon templom, Hadzsi Turgut dzsámi, Zeynel Abidin pasa dzsámi, Ohridi stég sétány pallókon lehet sétálni a tóban.

3. Nap Szombat:(2020.07.19)
Reggeli után megkezdjük haza utunkat és közben pihenőt tartunk az Unesco világörökség részét képező Matka-kanyonál. Itt lehetőség van csónakázásra, illetve gyalogos ösvényen a Canyon bejárására. Csónakázás körülbelül 5€/fő
Ezt követően a délelőtti órákban hazaindulás. Érkezés felszállási helyekre a késő esti órákban.

Kint tartózkodásunk idejére kedvező utas és baleset biztosítás köthető utazási irodánknál és kollégáinknál!