❄️❄️A világörökség jégcsodája a Dobsinai-jégbarlang és az Andrássy-kastély❄️❄️

Utas-baleset biztosítás a kint tartózkodás idejére kedvező áron köthető nálunk.

Rövid leírás:

Program: 

Indulás Békéscsabáról a Tesco parkolóból hajnali 02.00 kor. Dobsinai-jégbarlang a világ legjelentősebb jégbarlangjai közé tartozik. 2000-től a világ természeti örökségének jegyzékén szerepel.
A barlangban számos lenyűgöző rész található. A jég a barlangban padlójég, jégesés vagy jégoszlop jelenik meg. A jeges rész területe 9772 m2, a jég köbtartalma több mint 110.100 m3. Legnagyobb vastagság a Nagy-teremben 26,5 m. A jeges Nagy-terem évi átlag hőmérséklete –0,4 –1,0 °C.
A belépő külön fizetendő amely: 8 euro/fő
A barlang a Dobsinai-jégbarlang településtől érhető el Poprád és Rozsnyó között a Szlovák paradicsomban. A barlanghoz felvezető, kb. 1 km hosszú útvonalon tanösvény bemutató táblái találhatók. A település parkolója és a barlang bejárata közötti szintkülönbség 130 m. A feljutás a barlanghoz kb. 30 percet vesz igénybe.
Dobsinát elhagyva utunkat a híres Beltéri-kastélynál folytatjuk.
A történelmi Magyarország egyik legnagyobb épségben fennmaradt, eredeti bútorokkal berendezett kastélya, a Gömör-Tornai Karszt északi részén, a mai Szlovákia területén, Rozsnyótól néhány km-re-északra található. Az Andrássyk egykori vadász kastélyában berendezett páratlanul gazdag enteri őrkiállítás mellett a régió egyik legszebb kastély parkja teszi teljessé az élményt.
Belépő díj itt külön fizetendő.