⛰🦌Séta a Bohinji-tó és Bledi-tó környékén🦌⛰

Rövid leírás a programról:

Indulás 2020.08.14. péntek este 21:30-kor Szeged rókusi krt-i Tesco parkolóból.
Reggel érkezés a Bohinji-tóhoz, Szlovénia legnagyobb természetes tavához.
Érkezés után megkezdjük gyalogos túránkat. Az úton nagyjából 300 m szintet emelkedünk, hogy a Koča pri Savici háztól egy erősebb kaptató, lépcsők beiktatásával eljussunk egyik fő látnivalónkhoz, a 78 méter magas Savica-vízeséshez. A Savica-vízesés kilátójánál láthatjuk János osztrák főherceg emléktábláját. János főherceg Mária Terézia unokája volt. Gyaloglás oda-vissza körülbelül 5-6 km. A vízeséstől aki szeretne gyalogolni tovább haladunk a tó mentén Ribčev Laz turistaközponthoz. Kb 1.30 perc. Lehetőség van arra is hogy az autóbusz vigyen minket a turistaközponthoz.
A tó partján áll a Keresztelő Szt. János templom, melyet egy híd köti össze Ribčev Laz faluval.
A tó partján egy kecskebak szobra áll. A legenda szerint itt élt a híres Aranyszarv, a kecskebak, akinek vérétől gyógyító virág terem és szarva a völgy titkos kincses ládájának kulcsa és egyben ő a legjobb szlovén sör szimbóluma is.
A délután hátralévő részét pedig a Bledi tó partján töltjük el. Lehetőség van pletnával (csónak) átutazni körülbelül 12-15€/fő a tó közepén található szigetre és a híres Bledi krémes megkóstolni.
Tervezett hazaindulás: 19:00-kor.

Utas-baleset biztosítás a kint tartózkodás idejére kedvező áron köthető nálunk.