⛰💦🌸🌳Tavasz a Magas-Tátràban⛰💦🌸🌳

☎️Elérhetőség:  info@kiruccanok.hu email-címen vagy +36 70 674 5159 vagy a 06-70-633-4240 telefonszámon Molnár Katalinnál! Online weboldalunkon: www.kiruccanok.hu
👉Nyitvatartás: H-P 09.30-16.30
Hajnali indulás a szarvasi úti Tesco parkolóból, folyamatosan utazás pihenőkkel Besztercebányáig, ahol gyalogosan megtekintjük a város nevezetességeit. A Zólyomi-medencében, az Alacsony-Tátra lábánál fekvő Besztercebánya Közép-Szlovákia történelmi és gazdasági szempontból kiemelkedő fontosságú műemlékvárosa. Gyönyörűen felújított főterének északi részéhez kapcsolódik a Várnegyed, melynek kiemelkedő látnivalója a gótikus Mária-templom.
Gyalogos városnézésünk során láthatjuk még a Mátyás-házat, Óratornyot, Városházát, Püspöki palotát, Thurzó-házat, Bethlen-házat stb.
Ezt követően folytatjuk utunkat Poprádra.
Útközben megtekintjük a Lucski-vízesést, mely azért is érdekes, mert egyedülállóan a település központjában található. Szlovákiában az öt védett vízesések egyike. Ezt 1974-ben nyilvánították nemzeti természeti emlékké. Megközelítőleg 240-100 ezer évesnek tekintik.
Késő délutáni órákban érkezünk meg poprádi szálláshelyünkre.
Megérkezésünket követően lesz lehetőség ellátogatni a Csorba-tóhoz,  a Tátra legszebb tengerszem tavához. Este vacsora
2.nap Reggeli után Tátralomnicra utazunk. Itt gyönyörködhetünk a tájban, aki szeretne lanovkával felmehet a Kőpataki-tóhoz is.
A felvonó alsó állomása Tátralomnicon található, innen egy 4 férőhelyes kabinos felvonó segítségével juthatunk el a “Start” középső állomásra, majd egy modern, 15 férőhelyes felvonóval a Kő-pataki-tóhoz, mely a Lomnici-csúcs felső állomása. Innen indul az egyedi piros színű kabinos libegő, mely 855m szintmagasságban közlekedik, 8,5perc alatt ér fel a csúcsra.Ára kb 27€/fő
Innen tovább utazunk még Lőcsére, ahol megtekintjük a főbb nevezetességeket.
Kora délután indulás haza, Érkezés a késő esti órákban a felszállási helyekre.
Online jelentkezés