⛰️?☀️Bajorország és legszebb kastélyai☀️?⛰️

☎️Elérhetőség:  info@kiruccanok.hu email-címen vagy +36 70 674 5159 telefonszámon. Online weboldalunkon: www.kiruccanok.hu
Nyitvatartás: H-Cs 09.30-16.30 P. 09.30-15.00
?Utazáshoz érvényes személyigazolvány szükséges
?Hivatalos pénznem: euró
?Vacsora lehetőség is lesz, ez külön fizetendő összesen 24€/fő/vacsora

Szeged rókusi krt-i Tesco parkolóból indulás 09.14-én csütörtökön hajnal 02.00-kor. Folyamatos utazás többszöri mosdó szünettel.

Kora délután érkezés Nürnberg városába. Bajorország tartomány északi részén található. A városképet a középkori építészet jellemzi, mint az óváros várfalai és tornyai.  A város nevezetessége, a gyönyörű Kaiserburg minden nürnbergi látogatás során kötelező látnivaló. A Szent Sebald és Szent Lorenz templomok, a történelmi épületek, mint például az Albrecht Dürer-ház és az új Művészeti és Design Múzeum szintén megér egy látogatást. Gyalogosan fogjuk felfedezni a főbb látnivalókat. (Szt. Lőrinc-templomSzentlélek kórházMiasszonyunk-templomrégi városházaAlbrecht Dürer házNürnbergi vár). Ezt követően szálláshely elfoglalása.

09.15. Péntek Reggeli után útnak indulunk a mese kastélyhoz és Füssen városába, ahol egy vízesész is megtekintünk a belváros csodáin kívül.

A Neuschwanstein kastély híre és szépsége egészen Amerikáig jutott. Walt Disney-t is megihlette a csodás fehér mészkő tornyos kastély, így nem olyan meglepő a hasonlóság az 1950-ben megjelent Hamupipőke rajzfilmben megjelenő kastélyhoz. És nem ez az egyetlen Disney termék, amiben felismerheted a karcsú tornyokat és mély kék tetőket. A Csipkerózsika Disneyland-i mesepalotája is sok ismerős jegyet hordoz magán. A kastélyból a buszhoz lefelé gyalog megy a csoport.

A fakultatív program ára: 35 euró/fő (tartalmazza a belépőt a Neuschwansteini kastélyba). Innen autóbusszal tovább megyünk Füssen mellett található  Lech vízeséshez.

Európa egyik legrégebbi kulturális városa nemzetközileg ismert nyaralóhely a németországi „Romantikus út” végén. Az Allgäu-i Alpok lábánál fekvő Füssent csodálatos hegycsúcsok, dombok és számos tó keretezi.

A város déli peremén azonban egy másik turisztikai látványosság is található: a tizenkét méter magas Lech-vízesés. Eredetileg természetes módon jött létre, de az építkezések során némileg megerősítették – ma egy teljes szélességű duzzasztómű a Lech folyón. A páratlan látványt például egy hídról is megcsodálhatja, ahonnan jó kilátás nyílik a vízesésre. De egy rövid túra a gyönyörű területen keresztül is abszolút megéri.

Este érkezés vissza Nürnbergbe a szálláshelyünkre.

09.16. Szombat reggeli után megkezdjük haza utunkat de útközben megtekintjük az őrült király II. Lajos bajor király kastélyát. 

A Chiemsee tó, annak közepén pedig egy 230 hektáros sziget, amin egy csodaszép, francia, egészen pontosan Versailles-i mintára épült kastély épült.

A kastély előtt található park pontos mása a Versailles-inak, ezeket 1884-ben (amikor az egész ki lett alakítva) II. Lajos személyesen is megtekintette.

A bajor király élete során csupán 9 napot töltött a kastélyban. A látogatók előtt 1888-ban nyitották meg a kastélyt, II. Lajos halálának második évfordulójakor.

A szigeten elhelyezkedő kastély hajóval közelíthető meg. A kert különösen szép, a tóparttól a házig egy keskeny ösvény vezet minket, amit hársfák sora fog közre. A franciakertben található sok-sok virágágyas, nagyon jól kinéző kavicsos utak és díszes szőnyeg kertek. Az épület előtt egy (szintén) francia mintára épült szökőkút kap helyet, amit 1883-ban terveztek, és a Latuna-kút nevet kapta. Ennek a kastélynak is van egy saját állata (ahogy a Disney kastélynak a hattyú volt), az pedig a páva. Az előcsarnokban rögtön egy ilyen köszönti a látogatókat, hiszen II. Lajos egyik kedvenc állata volt.

Hajójegy a szigetre + belépő a kastélyba: 20 euró/fő

A részvételi díj nem tartalmazza: fakultatív programokat, belépőket, utasbiztosítást. BBP Irodánknál is köthető lesz az utazásra.

Kötelezendően külön fizetendő autóbusz költségek: útdíj, parkolás, engedélyek 20 euró/fő

Programok sorrendje változhat.

Érkezés a 17-én hajnali órákban a felszállás helyekre.

Online jelentkezés