⛰⛰Hétvége a Tátràban⛰⛰ Besztercebánya, Csorba-tó, Lomnici-csúcs és Lőcse

Rövid leírás:

Létszámtól függően utasainkat Transzferjárat szállítja Hódmezővásárhelyre, ahol csatlakozunk a turistabuszhoz, ahol mindenkinek az utaslista alapján előre kijelölt helye van. Az utazás végén a transzferjárat az utasainkat vissza is szállítja a felszállási helyekre.

1.Nap 2020.10.10 (szombat) 

Hajnali indulás Békéscsabáról a Szarvasi úti Tesco parkolóból, folyamatosan utazás pihenőkkel Besztercebányáig, ahol megtekintjük a város nevezetességeit.
A Zólyomi-medencében, az Alacsony-Tátra lábánál fekvő Besztercebánya Közép-Szlovákia történelmi és gazdasági szempontból kiemelkedő fontosságú műemlékvárosa. Gyönyörűen felújított főterének északi részéhez kapcsolódik a Várnegyed, melynek kiemelkedő látnivalója a gótikus Mária-templom.
Gyalogos városnézésünk során láthatjuk még a Mátyás-házat, Óratornyot, Városházát, Püspöki palotát, Thurzó-házat, Bethlen-házat stb.
Ezt követően szabadidő vásárlásra (Tátra tea)és ebédelésre.
Délután folytatjuk utunkat Poprádra, a délutáni órákban érkezünk meg poprádi szálláshelyünkre.
Megérkezésünket követően lesz lehetőség ellátogatni a Csorba-tóhoz, a Tátra legszebb tengerszem tavához. Este vacsora.

2. Nap: 2020.10.11 (vasárnap)

Reggeli után Tátralomnicra utazunk. Itt gyönyörködhetünk a tájban, aki szeretne lanovkával felmehet a Kőpataki-tóhoz is.
A felvonó alsó állomása Tátralomnicon található, innen egy 4 férőhelyes kabinos felvonó segítségével juthatunk el a “Start” középső állomásra, majd egy modern, 15 férőhelyes felvonóval a Kő-pataki-tóhoz, mely a Lomnici-csúcs felső állomása. Innen indul az egyedi piros színű kabinos libegő, mely 855 m szintmagasságban közlekedik, 8,5 perc alatt ér fel a csúcsra. Ára körülbelül: 27€/fő.
Innen tovább utazunk még Lőcsére, ahol megtekintjük a főbb nevezetességeket.
Lőcse a Felvidék legszebb kisvárosai közé tartozik. A hajdani Szepes vármegye egykori székhelyének legfőbb látnivalója a legértékesebb gótikus szárnyas oltárok tárháza a Szent Jakab-templom. A város főterét Szlovákia legszebb terei közt tartják számon, a gótikus templom mellett álló csodaszép gótikus városháza a város szimbóluma.
Kora délután indulás haza.
Érkezés a késő esti órákban a felszállási helyekre.

Kint tartózkodásunk idejére kedvező utas biztosítás köthető utazási irodánknál. 

Online jelentkezés