☀️ A Nap szigete Szicília☀️ Szicília- Taormina- Castelmola- Isola Bella- Catania- Etna- Palermo- Cefalu-Montreale- ‍Savoca Keresztapa forgatási helye 

☎️Elérhetőség:  info@kiruccanok.hu email-címen vagy +36 70 674 5159 vagy a 06-70-633-4240 telefonszámon Molnár Katalinnál! Online weboldalunkon: www.kiruccanok.hu
👉Nyitvatartás: H-P 09.30-16.30
Utazáshoz Uniós covid igazolvány szükséges és érvényes személyigazolvány.
Minden oltás elfogadott.
Programunk:

1. nap: Indulás 09.13-án a hajnali órákban Szeged rókusi krt-i Tesco parkolóból. Folyamatos utazás pihenőkkel. Érkezés az esti órákban a  tranzitszállásra. Este vacsora

2. nap: 09.14.  Folyamatos utazás majd komppal érkezés Szicíliába, Messinába onnan Taorminához közeli szállás helyünkre folytatjuk utunkat. Szállodától 50 méterre található a tenger. Este vacsora. Komp külön fizetendő oda-vissza 50€/fő

3. nap: 09.15. Reggeli után szabadprogram, ismerkedés a környékkel, akar fürdőzés is.  Ebéd után fakultatív kirándulási lehetőség.

Taormina-Isola Bella-Castelmola

Utunkat a sziget ékszerdobozának nevezett Taorminába kezdjük.  A magas, jól védhető szirtre épült város nagy előnye, hogy főteréről csodás kilátás nyílik a tenger és az Etna felé – ez a látvány szinte semmihez sem hasonlítható.

Taormina leghíresebb látnivalója a görög színház. A tökéletesen félkör alakú barlang a 109 méteres felső átmérővel emelkedik, a színpad a zenekar szintje fölé emelkedik, és a finoman díszített színpadlépcső olyan magas, hogy oldalai szomszédos helyet foglalnak el a zárt térben.

A legtöbb turista számára Taormina legnagyobb vonzereje maga a város. Az utcák örömmel sétálnak, romantikus épületekkel szegélyezve, és lenyűgöző kilátást nyújtó teraszra nyílik.

Fotószünet erejéig megtekintjük az Isola Bella kicsiny szigetét Szicília keleti partjainál,  A szigetet, mely a Jón-tenger apró öblében fekszik a „Jón-tenger gyöngyszeme” néven is ismerik A sziget egészen 1990-ig magántulajdonban volt, amikor is Szicília régió megvásárolta és természetvédelmi területté alakította. A szigetet a Természetvédelmi Világalap (WWF) olasz szervezete irányítja.
Szabadidőben Castelmola hangulatos kis városának meglátogatása. Ide csak a helyi buszokkal tudunk felmenni  a szűk és kanyargós út viszonyok miatt. Program ára: 45€/fő
Kora este visszaérkezés a szállásra, vacsora.

4. nap:09.16. Reggeli után szabadprogram vagy kirándulási lehetőség.  Catania-Etna látnivalók

Délelőtt városnézés gyalogosan Cataniában. Megtekintjük a meseszép Dómot, Elefántos kútat, elsétálunk  a híres Bellini parkba. Szabadidő keretében vásárlási lehetőség.
Kora délután az autóbuszunkkal 1.800 m-ig a Silvestri kráter parkolóig fel megyünk. Aki nem szeretne tovább utazni libegővel és dzsippel, túravezetővel a legmagasabb működő kráterig (ennek ára a helyszínen fizetendő: 65,- €) 3.300 m-re, akkor az alacsonyabban lévő Etna vulkán kráterei, lávakövek megtekintése lehetséges. Meleg ruha, zárt cipő ajánlott. 1800 méteren bár, vendéglő, bazár is található. Amennyiben az Etna időjárás nem kedvező úgy Syracuse városát fogjuk megtekinteni délután.  Program ára: 70€/fő

A várost két nagyobb földrengés sújtotta (1524, 1693). Siracusa 17. századi rombadőlése örökre megváltoztatta a város arculatát, a szicíliai barokk stílusában építették újjá, amelyet Dél-Olaszország egyik legjellemzőbb művészeti vonásának tartanak.

5. nap 09.17.

Reggeli után szabadprogram vagy kirándulási lehetőség Palermo -Monreale- Cefalu városába.

Ára: 80€/fő

Olaszország leggazdagabb régiójában járunk. Ugyanakkor gyönyörű építészeti csodák, kulturális sokszínűség és környékbeli remek strandok is felfedezhetők.

Ugyanakkor, hogy mindezek mellett milyen jelentős és figyelemre méltó látnivalók vannak erre, mi se bizonyít jobban, mint hogy 2015-ben Palermo arab-norman épületei, valamint Cefalu és Monreale székesegyháza  felkerült a Világörökség listájára. Olaszországban egyedülálló az a kulturális és építészeti sokszínűség, ami Palermót jellemzi. A városra jellemző a street-food nagy választéka, valamint a piacok egyvelege is.A Piazza Pretoria szép, 16. századi szökőkútjáról nevezetes. Amilyen szép a szökőkút, olyan sötét a története: a szobornak otthont adó tér kialakításához több házat is leromboltak. Emiatt, és a meztelen szobrok miatt a „szégyen szökőkútjának” is nevezik.

Illetve a fő attrakció 131 lépcső megmászása után, felmenni a tetőre, ahonnan a városra irányuló kilátásban gyönyörködhetünk. A székesegyház előtt egy szép kert helyezkedik el.Ez Olaszország legnagyobb, és Európa 3. legnagyobb operaháza a párizsi és a bécsi után. 1897-ben nyílt meg, jelenleg 1350 néző befogadására alkalmas.

A 30 ezer lakosú Monreale Palermótól 15 kilométerre, délre fekszik. Lenyűgöző mozaikokkal díszített székesegyházáról ismert, mely a normann építészet egyik legkiválóbb példája az egész világon, és Szicília egyik legfontosabb műemléke. Ugyan nem annyira szép, mint a cefalúi dóm, vagy a Palazzo dei Normanni mozaikjai, ez a legnagyobb összefüggő bizánci mozaik Olaszországban. A mozaikok Ószövetségi és Újszövetségi történeteket, valamint Jézus tanításait ábrázolják. A 14 ezer lakosú város Szicília egyik fő turistaattrakciója, és legszebb helye. Szép elhelyezkedése, festői, autentikus óvárosa, homokos tengerpartja mellett értékes látnivalókat is kínál.

6. nap 09.18.

Reggeli után szabadprogram vagy kirándulási lehetőség Savoca városába, ahol a Keresztapa című filmet forgatták. Gyalogosan felfedezzük a települést és látnivalóit.

Az emberek általában nem a templomokért a kiállításért, a citrom és mandula ligetek látványáért látogatnak el ide. Sokkal inkább vonzzák őket a maffiózók, a keresztapák és a finom ételek. Savoca ugyanis azután lett egycsapásra híres, miután 1972-ben itt forgatták Francis Ford Coppola kultuszfilmjének, a Keresztapának pár jelenetét. A 18. századi Palazzo Trimarchi oldalában álló Bar Vitelli ezek közül a forgatási helyszínek közül a legismertebb.Az apró kis helyiségben korabeli fotókat találunk a forgatásról, pár emléktárgyat
Ára: 30 euró/fő

Ezt követően elhagyjuk komppal Szicîliát, este tranzit szállás és vacsora.
7. nap 09.19. Reggeli után tranzitszállás elhagyása, folyamatos utazás hazáig.
8. nap 09.20 Érkezés a reggeli órákban a felszállási helyekre
Online jelentkezés