☀️🏖🏝 Nyaralás Montenegróban☀️🏖🏝

Időpont: 2021.07.23-08.01. (7éj)

Rövid leírás a programról:

1. Nap Július 23-án Péntek
Kora este indulás Szeged rókusi krt-i Tesco parkolóból. Folyamatos utazás lesz, többszöri mosdó szünettel. 
 
2.nap 07.24-én Szombat
Várhatóan a délelőtti   órákban fogunk megérkezni szálláshelyünkre. Egész napos pihenés. Este vacsora.
 
3.Nap 25-én vasárnap:
Reggeli után egész napos szabadprogram strandolásra. Este vacsora után fakultatív kirándulási lehetőség Budva városába az esti pezsgésbe. Program ára: 10€/fő
Budva Montenegró legnépszerűbb tengerparti úti-célja. Talán nem véletlenül, ugyanis Budva óvárosa ugyanolyan szép állapotban maradt meg, mint Dubrovniké. 
 
4.Nap 26-án Hétfő
Reggeli után Fakultatív kirándulási lehetőség a meseszép Skadari-tóhoz, ahol részt veszünk egy hajókázáson és a kapitány bemutatja a vidéket. A hajó helyi ínyencségeket kóstolhatunk. Meglepetés program is lesz! 
Program ára: 20€ /fő, mely a belépőket is tartalmazza!

1983-óta Skadar tó Nemzeti Park néven védett terület.A Skadar tó a Balkán félsziget legnagyobb tava. Egy nedves, mocsaras mediterrán, mindig zöldellő területre érkeztünk. A Skadar tó nyári vízszintje 370, míg télen 540 km2. Átlagos mélysége 5 méter. 50-50 emlős és halfaj illetve 280 féle madárfaj él itt. Délután szabadprogram majd vacsora.

5. Nap 07.27. Kedd
Reggeli. 
Délelőtt Fakultatív kirándulási lehetőség fürdőzéssel. Canjból egy rövid hajókázással eljuthatunk a Királynő Strandjára. Ez a strand kristálytiszta vizével és egyedi hangulatával vonzza a turistákat, ugyanis csak vízen át érhető el.
A legenda szerint itt vetette magát a mélybe egy egykori királynő (a strandot körülvevő sziklára fel is van festve). 
Program ára: kb 5€/fő, ebédes ár egyeztetés alatt. Délután szabadprogram, este vacsora.
 
6.nap 07.28. Szerda
Egész napos kirándulási lehetőség a Kotori-öbölbe. Ára: 25€/fő
Első állomásunk Kotor óvárosa lesz. 
Talán a leghíresebb látnivaló maga Kotor vára és a Kotori öböl.  A kotori várat hatalmas, monumentális várfal veszi körbe. Összesen 4500 méter hosszú, magassága 20 méter. 

Az óváros, vagyis a középkori vár legszebb részei a Főtér, az Arsenal, az Óratorony és a Szent Tripun katedrális, mely a város szimbóluma és az egyik legszebb román stílusú emlék a térségben. A városhoz a szebbnél szebb templomok ugyanúgy hozzátartoznak, mint a macskák. Ezért aztán nem csoda, hogy nyílt itt egy Macska Múzeum és egy boltocska is, ahol helyi művészek macskás alkotásait lehet megvenni. 

Még maradunk a Kotor öbölben, csak egy kicsit elhajózunk Kotor óvárosától. Itt a tó kellős közepén fekszik a Gospa od Škrpjela templom. Ez az egyik legmisztikusabb, legkülönlegesebb látnivaló Montenegróban. A templomhoz egy legenda is tartozik: Amikor a kotori hajósok kimentek a tengerre halászni, az öbölbe visszatérvén egy követ dobtak a tengerbe, hálát ad van ezzel istennek hogy épségben hazaértetek. Így alakult ki ez a kis sziget és a nevét is a sok sok kis sziklácskáról kapta vagyis a Sziklák Asszonya. 
Innen továbbutazunk a közeli  Perast városába. 
A Kotori-öböl egyik legszebb települése 500 állandó lakossal. A falu régen nagy hatalommal bíró tengerész családok otthona volt, de az idők változásával a kastélyokat elhagyták, azok pedig az enyészeté lettek. Ma azonban új fényben pompáznak, hotelek és éttermek formájában.
 Perast ma egy képeslapváros, mely a Kotori-öböl központjában fekszik és partjáról rálátni az öböl két sziget-templomára is
Ezt követően hazaindulás előtt Tivat városában is teszünk egy sétát. Este vacsora.
 
7. nap 07.29. Csütörtök
Fakultatív kirándulási lehetőség. Budva városnézés és fürdőzés. 
Ára 10€/fő. 
Budva óvárosa egy kis szigeten kezdett el kialakulni. Már a római időkben egy kis helyőrség épült a szigetre. Igazi erődítménnyé a török-velencei háborúk alatt vált. Az óváros szerkezete, Budva látnivalói mind ezekből az évszázadokból valók. A várost határoló várfalakat az XV. században építette a Velencei Köztársaság. Budva várfala igen monumentális látványt nyújt. Budva legmonumentálisabb látnivalója a félsziget végét uraló Szent Mária erőd, más néven Citadella. Az óvárosban található Szent János templom is. Budva látnivalói közé tartozik még a óváros szélén található Ricardova glava strand. A középkorban itt volt a kikötő. Ma a strandnak nagyon különös, olykor misztikus hangulata van, a strandot körülvevő várfalak, bástyák miatt. Ez egyébkét Budva egyik legnépszerűbb strandja. 
Sveti Stefant is népszerűsítik Budván. Akár kocsival vagy hajós kirándulással könnyen megközelíthető. Sveti Stefan szigete ma egy zárt, luxus szálloda komplexum, így maximum csak a helyi strandig juthatunk el. Így is megéri ez a kis kitérő, hiszen hihetetlenül szép látvány Sveti Stefan mind a tengerről, mind a szárazföldről. Brad Pitt is nyaralt itt.
Késő délután indulás a szállásra. Este vacsora
 
8.Nap 07.30. Péntek
Egész napos szabadprogram 
 
9.nap 07.31. Szombat
Késő Délután hazaindulás, érkezés a hajnali órákban
 
A fakultatív programok ára minden esetben tartalmazza az útiköltséget, idegenvezetést, belépőket, busz költséget.
A programok sorrendje változhat.
 
Természetesen irodánk folyamatosan figyelemmel kíséri az érintett országok utazási szabályait, melyről minden utasunkat értesítünk indulás előtt. 
Montenegró a beutazáshoz nem kér sem tesztet sem oltást. 
Természetesen irodánk folyamatosan figyelemmel kíséri az érintett országok utazási szabályait, melyről minden utasunkat értesítünk indulás előtt.
Amennyiben az utazás nem megvalósítható jogszabályi szigorítások vonatkozásában, akkor a befizetett összeg, mint eddig is visszafizetésre kerül. Utas részéről történő lemondás esetén a hatályos ÁSZF az irányadó.