☀️🏖⛵️🏝 Nyaralás Zadarban ☀️🏖⛵️🏝

Rövid leírás a programról:

Létszámtól függően utasainkat Transzferjárat szállítja Hódmezővásárhelyre, ahol csatlakozunk a turistabuszhoz, ahol mindenkinek az utaslista alapján előre kijelölt helye van. Az utazás végén a transzferjárat az utasainkat vissza is szállítja a felszállási helyekre.

 
1. Nap Augusztus 11-én szerda este indulás Békéscsaba Szarvasi úti Tesco parkolóból. Folyamatos utazás lesz, többszöri mosdó szünet.
 
2. Nap 08.12. Csütörtök: Érkezés a délelőtti órákban Zadar városába, szálláshely elfoglalása.
Szabadprogram pihenésre, strandolásra.
A strand lassan mélyülő és apró kavicsos.  Este vacsora. Igény szerint esti séta az óvárosban.
 
3. Nap 08.13. Péntek: Reggeli után gyalogosan felfedezzük Zadar látnivalóit, az óvárost, piacot, Szent Donát körtemplomot, Zadar katedrális , Népek terét, Tengeri orgonát,Tengeri kaput, Őt kút terét, a Kalelarga vagyis Široka ulica, Zadar sétálóutcáját. Megannyi üzlet, kávézó, fagyizó, étterem található a sétálóutcán. 
 

Zadar látnivalók tekintetében bő választékkal rendelkezik. Zadar eredetileg egy kis szigetre épült. Már a középkor elején erős várfalak és bástyák vették körbe. 

Kétség kívül, a legérdekesebb zadari látnivalók, a sétány északi végén találhatók. Ahogy elhagyjuk a Szent Donát templomot érdekes lépcsőket veszünk észre, melyek a tengerbe tartanak. A lépcsők mögött lyukakat találunk, ahonnan különböző zörejek hallatszanak. Ez a híres zadari Tengeri orgona. A lépcsők mintegy 70 méter hosszan tarkítják Zadar fehér mészkő sétányát. Ez egy olyan hely, ahol az emberi képzelőerő, a művészet, a kivitelezés és a természet ereje találkozik.

A világhírű Tengeri orgona után, egy újabb látványossággal bővült Zadar óvárosa.

 A Nap köszöntése alkotás a célja, hogy bemutassa a természettel való kommunikáció és együttélés fontosságát. Míg a tengeri orgona hangot képez a természet erejéből, addig a Nap köszöntése fények – fényjáték – formájában szimbolizálja a természet fontosságát és erejét.

A Népek tere a zadari élet központja a középkortól kezdve napjainkig. A tér legfontosabb épületei az Óratorony, a Loggia és a Városháza.

Délután szabadprogram strandolásra, este vacsora.

4. Nap 08.14. Szombat: Reggeli után fantasztikus fakultatív egésznapos hajó kirándulási lehetőség a Kornati Nemzeti parkba. A program ára: 55€/fő

Tartalmazza: hajón Reggeli, Ebéd, korlátlan ital fogyasztás, nemzeti park belépő, zene, hajójegy

A Plava Laguna hajóval beérve a Kornati Nemzeti Parkba, megtekintjük a sok kis szigetecske égbenyúló szikláit. Gyönyörködhetünk a sziklák különböző alakzataiban: kutya, kacsa, teknős… Elérve a Mana szigethez,2 órás fürdés várja Önöket a sziget csodaszép strandján. Ugyanezen a szigeten található egy régi filmhez felépített kis település, ahol tökéletes filmeket lehet készíteni, egyben a Kornat szigetek meseszép panorámáját is láthatják.

A pihenés és fürdés után a Kornat sziget mellett elhaladva láthatnak egy 13. századbeli kis templomot, illetve a 10. századból való Toreta nevezetű várat. A Kornat szigeten található a hét kis halász-házból álló parányi település, amelyből egy a kapitány háza. Ezen a helyen, a mi hajónkon kívül, egy másik sem áll meg, így zavartalanul élvezhetjük a teljes békét és nyugalmat.

Százéves olajfák árnyékában, kapitányunk, Igor, kellemes hangulatú családi házában szerveztük meg az ebédet. Az ebéd roston sült hal vagy hús, vegyes saláta, gyümölcs és desszert. Az ételek ízesítéséhez felszolgált olívaolaj a kertben található fa terméséből készült. Üdítő ital, ásványvíz és bor korlátlan mennyiségben áll egész nap az Önök rendelkezésére. A felszolgált bor jó minőségű, a kapitány pincészetéből való.

Azoknak akik a programon nem vesznek részt egész napos szabadprogram. Este vacsora 

5. Nap vasárnap: Reggeli után Lehetőség van még beszerezni az elmaradt szuveníreket és még egyszer sétálni a városban vagy kicsit még strandolni és ebédelni. Kora délután indulás haza.

Érkezés az éjszakai órákban 

A fakultatív programok ára minden esetben tartalmazza az útiköltséget, idegenvezetést, belépőket, busz költséget.
A programok sorrendje változhat.
 
Természetesen irodánk folyamatosan figyelemmel kíséri az érintett országok utazási szabályait, melyről minden utasunkat értesítünk indulás előtt. 
Amennyiben az utazás nem megvalósítható jogszabályi szigorítások vonatkozásában, akkor a befizetett összeg, mint eddig is visszafizetésre kerül. Utas részéről történő lemondás esetén az ÁSZF az irányadó.