‼️Utazás Alsó-Ausztriába‼️ ⛰🎢Fogaskerekűvel a Schneeberg-re + Sebastian vízesés⛰🎢

Rövid leírás a programról:
Létszámtól függően utasainkat Transzferjárat szállítja Hódmezővásárhelyre, ahol csatlakozunk a turistabuszhoz, ahol mindenkinek az utaslista alapján előre kijelölt helye van. Az utazás végén a transzferjárat az utasainkat vissza is szállítja a felszállási helyekre.

Hajnali indulás Békéscsabáról a Szarvasi úti Tesco parkolóból. Érkezés Puchbergbe, mely Alsó-Ausztria legmagasabb hegyének, a 2075 méter magas Schneeberg-nek a lábánál fekszik.
1999 óta jár fel a hegyre a foltos szalamandra festésű fogaskerekű motorvonat.
10 km hosszú pályán 1223 méter szintkülönbséget kell leküzdeni. 1379 méteres magasságban lévő Baumgarten megállónál egy kis pihenőt tartanak a vonatok. Itt kb. 10 percre megáll a szerelvény és ki is lehet szállni belőle. Itt lehet megkóstolni a fenséges és hatalmas schneebergi buktákat, különböző lekvár töltelékkel. Fent található hatalmas játszótér a gyerekeknek, kaleidoszkóp látványosság a felnőtteknek, és az Erzsébet kápolna, melyet Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné tiszteletére építettek. A kirándulni szeretőket pedig panorámaút és remek kilátás várja. Fent található étterem is.
Délután visszajövünk a városba a fogaskerekűvel. Szabadidő-keretében lehetőség lesz fürdővárosban egy sétát tenni. A vonatállomás egy kellemes park és egy kis tó mellett van a városközpontban, mellette ajándékbolt is várja az érdeklődőket.
Eztkövetően tovább utazunk Losenheimbe, ahol megtekintjük a Sebastian-vízesést. Patakparton és erdőben sétálva jutunk el a zuhataghoz. Fotózás után hazaindulás!