‼️Utazás a szlovén Grand Canyon-ba‼️ ⛰🏰 Skocjan-barlang és Predmaja kastély⛰🏰

Rövid leírás a programról:

Indulás 2020.08.14.-én péntek este 24:00-kor Szegedről rókusi krt-i Tesco parkolóból. Érkezés a reggeli órákban.
Barlang látogatás előtt szabadprogram, amikor sétálgathatunk a Parkban, ahol számos turistaút,kiállítás várja az érdeklődőket.
A szlovén Karsztvidék legjelentősebb karsztjelenségei, a barlangok, melyek közül kétségkívül a leglátványosabb, leggrandiózusabb a Škocjan melletti kiterjedt barlangrendszer.
Az UNESCO Világörökség részeként védett természeti csoda egyedülállósága, a gazdag cseppkőalakzatok mellett, az irdatlan földalatti kanyon, melynek alján a bővizű Reka-folyó zubog. Ebben az évben csak az 1-es túra látogatható.
Az 1. sz. túra 1,5 – 2 órát tart, hossza 3,1 km, ebből 2,3 km a föld alatt, 600 méter séta a barlang bejárata, a kijárattól 200 méter vissza az út a központig, melyben benne van egy rövid sikló utazás is a dolina aljából, a lépcsők száma kb. 500. A barlangban 12 fok van általában.
Szó szerint lélegzetelállító kép a földalatti kanyon látványa, a magasan a sziklafalba vágott, mesésen kivilágított út, szemben a szakadékon átívelő függőhíd, mintha Hádész alvilágába ereszkednénk le. A sziklába vágott úton érünk el a Cerkvenik-hídhoz, melyen átkelünk az 50 méter mély szakadék felett a túlpartra. Belépő kb. 20€.
Innen folytatjuk utunkat a világ legnagyobb barlangvárához, a Predjama kastélyhoz, amelyet a Guinness Rekordok Könyvében szerepel. Olyan különleges és egyedi, hogy a világ tíz leglenyűgözőbb kastélya közé tartozik.
Belépő 15€/fő. Aki nem szeretne bejönni kívülről is nagyon jó képeket tud készíteni. Haza fele pedig megállunk a híres óriás fánkosnál Trojaneba.

Utas-baleset biztosítás a kint tartózkodás idejére kedvező áron köthető nálunk.