‼️Nyugat-Magyarország ékszerdobozai‼️ 🌰🍁🍷Gesztenye szezon Velemben 🌰🍁🍷 Kőszeg+Velem Szent Vid kápolna+ gesztenye sütés +Sárvár+Herendi Manufaktúra+Ölbő gyógynövényes kert

Rövid leírás a programról:

Indulás Szegedről a Rókusi krt-i Tesco parkolóból november 14-én reggel 05.30-kor. Első állomásunk a Veszprém melletti Herendi Porcelanium lesz. 
A minimanufaktúrában a vezetett túra első állomása a vetítőterem, ahol egy 3D film megtekintésével ismerjük meg a Herendi Porcelán világágát.A vetítést követően megnézzük, miképp lesz a nehéz masszából könnyű, törékeny porcelán, miképp formázzák, korongozzák és festik az életre kelt anyagot.
Egyúttal megtekinthetjük Magyarország legrégibb, világhírű porcelángyárának termékeit. 
Belépő 2700 Ft/fő, nyugdíjas 2000 Ft/fő
Innen tovább utazunk Sárvárra. 
Gyalogosan megtekintjük a Sárvár központjában álló Nádasdy-várat, egész Magyarország egyik legépebben maradt várkastélyát.
A Nádasdy-vár szomszédságában helyezkedik el a 9,2 hektár területű Arborétum, ami országos jelentőségű védett természeti terület. Belépő 500 Ft, nyugdíjas 300 Ft. 
A nap zárásaként megérkezünk Ölbőre. 
Ölbőn található ugyanis a Szent Miklós Gyógyfüves Ház és Kneipp-kert. Itt rengetegféle gyógynövényt termesztenek, amiket természetesen csomagolnak és értékesítenek is. A helyiek különböző gyógyteákkal fognak kínálni minket, teák fogyasztása ingyenes. Lehetőségünk lesz megismerni a teljes kertet és a különböző gyógynövények hatásait. Este szálláshely elfoglalása és akinek még lesz kedve lehetőség lesz Kőszegen a főteret esti fényekben megnézni és borkóstoláson részt venni. 
2.nap Reggeli után Helyi idegenvezető segítségével felfedezzük Kőszeg látványosságait. 
Kőszeg Magyarország egyik legszebb kisvárosa, melynek nemzeti örökséggé nyilvánított belvárosában érintetlenül fennmaradt, középkori hangulatú házak sorakoznak. Pl: Jézus szíve templom, Juridics vár, Fő tér, Hősök kapuja
Tovább utazunk a Cák melletti csodás gesztenyésben található, régi időket idéző, mesebeli, zsúpfedeles pincesor.
A XIX. században épült, jelenleg már műemléki védettséget élvező nyolc boronafalú, hófehér falú borospince elragadóan bájos kuszaságban sorakozik a zöld domboldalban az út mellett a gesztenyésben. Jelenleg a pincesor egy kis skanzen, néhány épületbe be is tudunk menni. 
Végül megérkezünk a Kőszegi-hegység egyik legnépszerűbb kirándulóhelye az 589 méteres Szent Vid-hegy tetején álló fehérre meszelt, piros tetejű kis kápolnához. Csoportunk számára a kápolnát is ki fogják nyitni. Utána pedig lesz lehetőségünk gesztenye sütésen részt venni a majd megismerjük az ősi Velemi gesztenye sütés fortélyait és utána sült gesztenyét vásárolhatunk mellé pedig hideg idő esetén forralt bort is. Kora délután hazaindulás