‼️🇮🇹 Körutazàs Toszkánában🇮🇹‼️ 🇮🇹🇮🇹Pisa+Cinque Terre+Sienna🇮🇹🇮🇹

Rövid leírás a programról:

1.nap Június 23-án, Szerda este indulás Szegedről. Folyamatos utazás, éjszaka a buszon. 
 
2.nap Június 24-én, Csütörtök:
A délelőtti órákban érkezés Siena városàba, ahol gyalogosan fogjuk megnézni a főbb nevezetességeket.  A gótikus város óvárosa a világörökség része, ma is a középkori városmagvat és épületeket láthatjuk. Itt szinte mintha visszamennék a középkorba, és egy középkori városban sétálgatnánk. Rengeteg olasz városhoz hasonlóan itt is a Duomo az egyik fő látnivaló. Elképesztően gyönyörű, és emellett egészen egyedi és különleges.Olaszország, sőt, a világ legszebb templomai közé sorolják. 14-16. századi mozaikpadlója Olaszországban az egyik legszebb. A dóm másik ékessége Donatello 60×60 centiméteres bronzszobra, a Heródes lakomája, valamint Bernini és Michelangelo szobrai. Belépő kb 10€/fő.
A Piazza del Campo a városközpont kagylóformájú főtere, Európa egyik legszebb középkori tere. Piacként is működött, emellett Siena központi tereként kivégzések, bikaviadalok színhelye volt. 
A Piazza del Campón magasodó torony 88 méteres. A mellette álló városháza harangtornya. 1338-1348 között épült. Megépítése idején Olaszország egyik legmagasabb, nem egyházi tornya volt. A 393 meredek és szűk lépcsőn történő mászás után csodálatos panorámakilátásban gyönyörködhetünk. 
Szabadidő keretében  Remek éttermekben, kávézókban is eltölthető az idő a téren. 
Eztkövetően szálláshelyre utazás.
 
3. nap Június 25 Péntek:
Reggeli után ellátogatunk a híres Cinque Terre nemzeti parkba. 
Az elhelyezkedése lenyűgöző a Ligur-tenger és a hegyek (a Tengeri-Alpok és az Appenninek) között. Az egész régió olyan, mintha egy hatalmas zöld terasz lenne kilátással a tengerre. Nevét a területén osztozó öt településről kapta: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare. Belépő külön fizetendő: kb 26€/fő
Monterossoban néhány órás fürdőzésre is lesz lehetőség. 
Kora este érkezés a szálláshelyre
 
4. nap Június 26 Szombat:
Reggeli után Pisaba látogatunk. Elsőként gyalogosan felfedezzük a A Piazza dei Miracoli, magyarul a Csodák tere (korábban Dóm térnek hívták) az UNESCO Világörökség részét. Itt található a ferde torony, a Dóm, a keresztelőkápolna és a temető.
A pisai ferde toronyhoz a belépő külön fizetendő. 
Kb 18€. 
A Piazza dei Cavalieri, azaz a lovagok tere Pisa másik híres látnivalója a csodák terén kívül. 
🎁Meglepetés tengerparti kiruccanás a délután folyamán. Este vissza szálláshelyre
 
5.nap Június 27. Vasárnap:
Reggeli után megkezdjük haza utunkat.
🎁 Meglepetés rövid program 
Érkezés a hajnali órákban

 

Természetesen irodánk folyamatosan figyelemmel kíséri az érintett országok utazási szabályait, melyről minden utasunkat értesítünk indulás előtt.
Amennyiben az utazás nem megvalósítható jogszabályi szigorítások vonatkozásában, akkor a befizetett összeg, mint eddig is visszafizetésre kerül. Utas részéről történő lemondás esetén a hatályos ÁSZF az irányadó.