‼️‼️ Utazz velünk Prágába és a Kozel sörgyárba ‼️‼️

Rövid leírás:

Létszámtól függően utasainkat Transzferjárat szállítja Hódmezővásárhelyre, ahol csatlakozunk a turistabuszhoz, ahol mindenkinek az utaslista alapján előre kijelölt helye van. Az utazás végén a transzferjárat az utasainkat vissza is szállítja a felszállási helyekre.

1. Nap: 2020.03.20. (péntek)
Hajnali indulás Csehország felé. Megtekintjük Lednice-i kastélyt a hozzátartozó hatalmas parkjával egybekötve. Ezt követően tovább folytatjuk utunkat Prágába. Kora délutáni érkezés Prágába.
Gyalogosan megtekintjük a Vencel-teret és az Óvárosi téret. Prága legrégebbi, már a 12. század óta létező terén akár valamelyik hangulatos étterem kinti asztalánál ülve csodálhatjuk a csodás, ősi épületeket, templomokat, és a zenészeket, mutatványosokat.
A tér egyik legérdekesebb része az óvárosi városháza mellett lévő csillagászati óra, a világ legrégebbi, még ma is működő csillagászati órája, melyen a Nap és a Hold állása, és a jelenlegi csillagjegy látszik. Az óra legrégebbi része 1410-ből származik. Minden egész órában mozgó figurákat és apostolokat lehet megcsodálni.
Az Óvárosi téren áll az az 1735-re befejezett, fehér, barokk Szent Miklós-templom, és meseszépek a teret övező paloták is.
Kora este szálláshely elfoglalása. A szálláshely mellett találhatóak éttermek és Lidl üzlet is.

2. Nap: 2020.03.21. (szombat) 
Egész napos városnézés Prágában. Délután fakultatív kirándulási lehetőség Velke Popovicei Kozel sörgyárba.
Reggeli után folytatjuk gyalogos városnézésünket:
🔺A Károly-híd “kötelező” látványosság, Prága legismertebb látnivalója. Nézzük meg nappal, és éjszaka is. Az 516 méter hosszú, és 10 méter széles hídon grafikusokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal találkozhatunk. 1357 óta ez Prága első állandó hídja.
🔺Az Óvárosi hídtorony a világ egyik legszebb gótikus épülete és bizonyosan Európa legszebb hídtornya nemcsak a Károly-híd dísze volt, hanem védelmi célokat is szolgált. A háromszintes, 64 méter magas torony három szoborral díszített.
🔺A Kisoldalt Prága legszebb részének tartják. A legtöbb turista áthalad rajta, amikor az óvárostól, a Károly-hídon át, a várba megy. Itt minden sarkon gyönyörű épületek, templomok fedezhetők fel. Kanyargós, hangulatos utcákon, paloták és templomok között sétálhatunk erre.Központja a Malostranské Namesti, ahonnan a macskaköves utcákon felfedezőútra lehet indulni: kis boltok, tradicionális cseh kocsmák, és éttermek várnak ránk. Szabadprogram lesz biztosítva ebédelésre és vásárlásra.
Azokkal akik szeretnének részt venni a fakultatív sörgyárlátogatáson velük ellátogatunk Velke Popovicere. A program külön fizetendő 3500 Ft / fő. A sörgyárlátogatás 3,5 órás program.
Este szálláshely elfoglalása.

3. Nap: 2020.03.22. (vasárnap)  
Fél napos városnézés Prágában. Szent György-tér és környékének megismerése, a Prágai Vár és az arany utca megtekintése. Az arany utcán rengeteg szuvenír vásárlására van lehetőség. Kora délutáni indulás haza. Érkezés a késő esti órákban.

Kint tartózkodásunk idejére kedvező utas biztosítás köthető utazási irodánknál. 

Online jelentkezés